Τέλη κυκλοφορίας: Δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικών καρτών με έως και 12 άτοκες δόσεις

Τέλη κυκλοφορίας: Δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικών καρτών με έως και 12 άτοκες δόσεις
Αυτοκίνητα κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης, την τελευταία ημέρα πριν το 2ο καθολικό lockdown ολόκληρης της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων αλλά και εμπορική κίνηση στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, παρατηρήθηκε μια μέρα πριν το καθολικό κλείσιμο ολόκληρης της χώρας, ως μέσο προφύλαξης ενάντιο στο 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021.

Τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας μέσω πιστωτικών καρτών με έως 12 άτοκες μηναιίες δόσεις δίνουν οι τράπεζες. Τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ανέβει από τις 20 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μέσα από την πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθούν τη αρμόδια ΔΟΥ, να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, να άρουν την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει φέτος, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων εισέρχονται στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και επιλέγουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Στη συνέχεια εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021. Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, που μπορεί να γίνει μέσω εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων των τραπεζών (όπως web banking, mobile banking), του δικτύου των ΕΛΤΑ αλλά και άλλων εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω του δικτύου 3.000 και πλέον πρακτορείων του ΟΠΑΠ, μέσω της της υπηρεσίας tora Wallet.