“Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου” θα παραδωθούν τα γερμανικά Leopard 2 στην Ουκρανία

“Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου” θα παραδωθούν τα γερμανικά Leopard 2 στην Ουκρανία
epa10430721 German Defence Minister Boris Pistorius addresses the media next to Puma infantry fighting vehicles (IFV) during his visit to German armed forces Bundeswehr soldiers with the 2nd Company of the Logistics Battalion 171, at an armored infantry training area in Altengrabow, Germany, 26 January 2023. EPA/HANNIBAL HANSCHKE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

Η Γερμανία υπολογίζει να παραδώσει “τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου” τα άρματα μάχης Leopard 2 που δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους.

“Προβλέπεται ότι θα έχουμε την μονάδα στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου” στην Ουκρανία, δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιώτες της Μπούντεσβερ στην Σαξονία-Άνχαλτ, στην ανατολική Γερμανία.

Η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στον χειρισμό ελαφρών τεθωρακισμένων Marders, τα οποία το Βερολίνο δεσμεύτηκε στις αρχές της χρονιάς να παράσχει στην Ουκρανία, θα αρχίσει “ως τα τέλη Ιανουαρίου” στη Γερμανία και η εκπαίδευση στα Leopard θα ακολουθήσει “λίγο αργότερα”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πιστόριους σημείωσε επίσης ότι θα αρχίσει συνομιλίες με την αμυντική βιομηχανία ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα για να επιταχύνει τις προμήθειες όπλων και πυρομαχικών.

“Πρωταρχικός μου σκοπός τώρα είναι να αρχίσω συνομιλίες με την αμυντική βιομηχανία με στόχο να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι προμηθειών”, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο στρατιωτικής άσκησης στο Άλτενγκραμποβ, στην ανατολική Γερμανία.

Έπειτα από εβδομάδες διασταγμών, οι ΗΠΑ και η Γερμανία ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, περνώντας σε ένα νέο στάδιο στην στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου με προοπτική μια ενδεχόμενη αντεπίθεση στη ρωσική εισβολή.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελπίζει να λάβει το ταχύτερο δυνατό τα άρματα μάχης, υπογραμμίζοντας ότι “η ταχύτητα και ο όγκος” των παραδόσεων αυτών παίζει ρόλο “κλειδί”.

Το Βερολίνο αναμένεται να παραδώσει 14 Leopard 2 τύπου 2A6 από τα αποθέματα του στρατού του, της Μπούντεσβερ, και αποφάσισε να επιτρέψει στους δυτικούς συμμάχους του που διαθέτουν τέτοια άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής να κάνουν το ίδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πολωνία και η Νορβηγία έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να παραδώσουν Leopard 2. Σύμφωνα με αρκετά μέσα ενημέρωσης, ο συνασπισμός των χωρών που προτίθενται να παραδώσουν αυτού του είδους άρματα μάχης περιλαμβάνει επίσης τη Δανία και την Ολλανδία, επιπλέον της Πολωνίας και της Φινλανδίας. Η Ισπανία επιβεβαίωσε ότι είναι “διατεθειμένη” να παραδώσει επίσης άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, ο στόχος είναι να συγκροτηθούν, με τη συμβολή χωρών εταίρων, “δύο τάγματα αρμάτων μάχης εξοπλισμένα με άρματα Leopard 2 για την Ουκρανία”. Αυτό συνίσταται σε 80 με 90 άρματα. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από την πλευρά της την αποστολή 31 Abrams.

Το Κρεμλίνο καταδίκασε σήμερα “την άμεση ανάμιξη” των Δυτικών στην σύγκρουση μετά την ανακοίνωση της παράδοσης δεκάδων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αρμάτων μάχης.

Στα τέλη Μαρτίου υπολογίζει το Λονδίνο να φτάσουν τα άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία

Η Βρετανία ελπίζει ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 που προμηθεύει στην Ουκρανία θα φτάσουν στη χώρα στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας Άλεξ Τσαλκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 από τα κύρια βρετανικά άρματα μάχης μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού στην Ουκρανία.

«Η πρόθεση είναι ότι αυτά θα φτάσουν στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαλκ στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα φτάσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι από τώρα έως τότε, οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκπαιδευθούν εντατικά για το πώς να χειρίζονται και να συντηρούν τα άρματα μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: