Τέλη Σεπτεμβρίου η υλοποίηση των προαπαιτούμενων

Τέλη Σεπτεμβρίου η υλοποίηση των προαπαιτούμενων
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - EUROGROUP - ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Έως τις 29 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός την υλοποίηση όλων των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Έως τις 29 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός την υλοποίηση όλων των προαπαιτουμένων, καθώς ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο θεωρούν δεδομένο ότι η πιθανή καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, και της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης θα μπορούσε να ανατρέψει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης και να περιορίσει δραστικά τις πολιτικές επιλογές της.

Από τη μία η εντολή του Α. Τσίπρα στους υπουργούς και η δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη έναντι των Ευρωπαίων αποδεικνύουν ότι θα υλοποιηθούν όλα προαπαιτούμενα, προκειμένου στις 29 Σεπτεμβρίου, που συνεδριάζει το Euroworking Group, οι θεσμοί να έχουν έτοιμη την έκθεση συμμόρφωσης (compliance report), με απλά λόγια θα διαβεβαιώσει στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ότι και τα 15 προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί.

Συνεπώς, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν μπροστά τους δέκα ημέρες ώστε να εφαρμόσουν τα μέτρα, καθώς από τις 19 Σεπτεμβρίου οι οικονομικοί υπουργοί θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τη σύνοδο του ΟΗΕ, ενώ από την πλευρά τους και οι θεσμοί θέλουν δύο ημέρες για να συντάξουν την έκθεση συμμόρφωσης.

Διαβάστε επίσης: Διορία ως το τέλος Οκτωβρίου έδωσε το Eurogroup στην Ελλάδα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα 15 προαπαιτούμενα