Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Γιατί τον «έκοψε» ο Κασσελάκης από το ευρωψηφοδέλτιο

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Γιατί τον «έκοψε» ο Κασσελάκης από το ευρωψηφοδέλτιο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διεξάγεται από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στη υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν εκτός αλλά και εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δηλώσεις που είχε κάνει προ εβδομάδων ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως στις 7 Μαρτίου ο Δημήτρης Παπανώτας είχε αναφέρει σε δηλώσεις του «δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς. Ακούσα μία γυναίκα να λέει “οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο”. Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση οι γυναίκες να πληρώνονται λιγότερο; Όχι. Περισσότερο μάλλον…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα παραπάνω οδήγησαν στο «κόψιμο» του υποψηφίου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτηση του στα social media ανέφερε «το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: