Τέλος εποχής για την Alitalia τον Οκτώβριο

Τέλος εποχής για την Alitalia τον Οκτώβριο
epa05927183 A barrier tape at Alitalia desks at Fiumicino Airport, Rome, 25 April 2017. Etihad-controlled Italian flag carrier Alitalia is now a step closer to liquidation after its employees rejected a rescue plan. EPA/Telenews Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιταλικός αερομεταφορέας πραγματοποιεί τις τελευταίες πτήσεις για περίπου έναν ακόμη μήνα.

Τον επίλογο γράφει η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία είχε κηρύξει πτώχευση από το 2017. Σε όλη αυτή την οικονομική δυσχέρεια ήρθε να προστεθεί και η πανδημία του Covid-19, οδηγώντας τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιταλίας σε αδιέξοδο, χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης.

Σε ένα σύντομο post στο site της, η εταιρία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι δεν θα πωλεί εισιτήρια για πτήσεις μετά τις 15 Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας πως όσοι έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια μετά από αυτή την ημερομηνία, θα λάβουν email για το πώς να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους. Συγκεκριμένα, τους δίνεται η δυνατότητα είτε να αλλάξουν το ταξίδι τους σε πιο κοντινή ημερομηνία ή να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με το Euronews, μάλιστα, περισσότεροι από 250 χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Με το τέλος της Alitalia, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 5 Μαΐου 1947, η Ιταλία θα λανσάρει νέο εθνικό αερομεταφορέα την ίδια ημερομηνία. Η κρατική Italia Transporto Aereo (ITA) πουλά ήδη εισιτήρια και θα ξεκινήσει τις πτήσεις στις 15 Οκτωβρίου, ενώ θα αναλάβει 52 από τα πιο καινούργια αεροπλάνα του στόλου της Alitalia, με στόχο να φτάσει τα 105 αεροσκάφη το 2025.