Τέλος εποχής για τον Dieter Zetsche που αφήνει μετά από 13 χρόνια το τιμόνι της Daimler

Τέλος εποχής για τον Dieter Zetsche που αφήνει μετά από 13 χρόνια το τιμόνι της Daimler
epa07591716 CEO of Mercedes-Benz Cars Dieter Zetsche waves his hand to the audience as he finishes his speech during the Daimler AG General Meeting in Berlin, Germany, 22 May 2019. The management and shareholders of the automotive engineering company Daimler AG gather in the German capital for the annual general meeting. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με μια συμβουλή για περισσότερες περικοπές αποχώρησε ο Zetsche από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αποχαιρέτησε την εταιρεία στην οποία ηγήθηκε τα τελευταία 13 χρόνια ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, προτρέποντας να γίνουν στο μέλλον περισσότερες περικοπές στην εταιρεία, προκειμένου αυτή να γίνει περισσότερο κερδοφόρα.

Ο 66χρονος Zetsche μετέτρεψε τη Daimler από έναν βιομηχανικό όμιλο σε μια επιχείρηση που επικεντρώθηκε κυρίως στα επιβατικά και εμπορικά αυτοκίνητα.

Μεταξύ των βασικών αποφάσεών του ήταν και η πώληση της Chrysler λίγο πριν από την οικονομική κρίση.

Στην ηγεσία της Daimler επικεντρώθηκε περισσότερο στην παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων και φορτηγών και το 2016 η Mercedes ξεπέρασε τις Audi και BMW και αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατηγορίας premium.

Κύριο μέλημά του είναι η στροφή της εταιρείας προς την πράσινη ανάπτυξη, ενώ πάντα τον απασχολούσε η ηλεκτροκίνηση. «Ήδη από το 2022 η παραγωγή μας στην Ευρώπη θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και από το 2040 όλα τα νέα μας οχήματα θα έχουν μηδενικές εκπομπές», είχε τονίσει πρόσφατα.

Στόχος της εταιρείας είναι η αυτοκινητοβιομηχανία να αποκτήσει κερδοφορία 8%-10% μέχρι το 2021, ενώ στα βαρέα φορτηγά και τα λεωφορεία, ο αντίστοιχο στόχος είναι κοντά στο 8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ