«Τέλος» οι άσεμνες φωτογραφίες στο Bumble: Νέο εργαλείο παρουσίασε η εφαρμογή

Και όλα αυτά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

του Chris Morris

Μήπως σχεδιάζετε να ανεβάσετε κάποια εικόνα στο Bumble; Φροντίστε να φοράτε τα ρούχα σας. Η εφαρμογή γνωριμιών λέει ότι τον Ιούνιο θα παρουσιάσει ένα νέο εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη που θα θολώνει αυτομάτως εικόνες που είναι πιθανό να περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο.

Το εργαλείο- με την επωνυμία Private Detector (που μεταφράζεται ως Ανιχνευτής Γεννητικών Οργάνων)- στόχο έχει να καταστήσει την εφαρμογή φιλικότερη προς τις γυναίκες, οι οποίες και ήταν το κοινό το οποίο στόχευε να προστατεύσει περισσότερο η εταιρεία.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες της γενιάς των millennial έχουν λάβει ηλεκτρονικά φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο- και τα τρία τέταρτα αυτών χωρίς να το ζητήσουν, σύμφωνα με μια έρευνα της YouGov το 2017. Στελέχη της εταιρείας είπαν ότι το Private Detector έχει ποσοστό επιτυχίας 98% στις δοκιμές. Το Bumble ήδη έχει θεσπίσει απαγορεύσεις για εικόνες που απεικονίζουν εσώρουχα και όπλα, μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bumble απαιτεί από τις γυναίκες να στείλουν αυτές το πρώτο μήνυμα σε άτομα για τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα. Πέρα από τις γνωριμίες, η εφαρμογή του Bumble προσφέρει ένα εργαλείο εύρεσης εργασίας μόνο για γυναίκες, καθώς και μια υπηρεσία εύρεσης φίλων. Η εφαρμογή γνωριμιών έχει προσελκύσει κάποιους επενδυτές υψηλού προφίλ, όπως η Serena Williams και η Priyanka Chopra. Η εταιρεία σχεδιάζει να προβεί σε αρχική δημόσια προσφορά- και το λανσάρισμα του Private Detector ίσως την κάνει ακόμα πιο ελκυστική σε επενδυτές.