Τέλος η εμπλοκή Μουλόπουλου στο ΔΟΛ

Τέλος η εμπλοκή Μουλόπουλου στο ΔΟΛ
ÂÏÕËÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÐÁÕËÏÐÏÕËÏÓ Ð ÌÏÕËÏÐÏÕËÏÓ Â

Ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε πως δεν έχει πια κανένα ρόλο στον Οργανισμό.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επιβεβαίωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” πως έχει αποχωρήσει από τον ΔΟΛ. “Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ’ ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου”, σημείωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη, αποφεύγοντας παρ’ όλ’ αυτά να κατονομάσει τον Στ.Ψυχάρη. Όπως είπε, πλέον στο τιμόνι του ΔΟΛ είναι οι τράπεζες, ενώ ο ίδιος δεν έχει πια κανέναν ρόλο στον Οργανισμό.

“Κακώς απορρίφθηκε” η πρόταση, σχολίασε σε άλλο σημείο ο Μουλόπουλος τονίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Όπως είπε, η πρόταση που έφερε ο ίδιος έβαζε λεφτά που θα βοηθούσαν ώστε να πληρωθούν μισθοί εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, “ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί […] θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ”.

Η επιλογή Μουλόπουλου να εμπλακεί στον ΔΟΛ είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, που έβλεπαν πίσω του επιχείρηση της κυβέρνησης να ελέγξει τον Οργανισμό. Ο ίδιος, αφού τόνισε πως δεν είναι πλέον βουλευτής, ούτε μέλος της Επιτροπής του κόμματος σχολίασε: “Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση”.

Άλλωστε, ο Β. Μουλόπουλος αποκρούει τις επικρίσεις για το χειρισμό της κρίσης στον Τύπο από την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: “Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς” σχολίασε και συνέχισε: “Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;”

Η επόμενη μέρα για τον ιστορικό οργανισμό μοιάζει αβέβαιη. Η εκκαθάριση σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή μοιάζει μονόδρομος, χωρίς όμως να προκαταβάλει την αναστολή κυκλοφορίας. “Δεν ξέρω αν θα κλείσουν τα έντυπα. Για να μην κλείσουν, θα πρέπει οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον ΔΟΛ, δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα” σημείωσε και πρόσθεσε: “Δεν είναι ότι έχουν εξαντληθεί τα εκτυπωτικά, έχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι, πολλοί δεν έχουν τα εισιτήρια να πάνε στη δουλειά. Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν”.

Πηγή: news247.gr