Τέλος η κρατική χρηματοδότηση στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Σαρωτικοί έλεγχοι για διαφθορά και βία

Τέλος η κρατική χρηματοδότηση στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Σαρωτικοί έλεγχοι για διαφθορά και βία
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Κράτους για το 2021, Αθήνα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί και ακολουθήσει ψηφοφορία την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας.

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλεται οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης και του Αθλητισμού, αλλά και των υπηρεσιών της ΓΓΑ, σχετικά με τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, του Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων Ολυμπιονικών και πρωταθλητών μας για μορφές βίας κάθε είδους και φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα ο έλεγχος στην ΕΙΟ από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τη νομιμότητα των συστημάτων και διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς, αδιαφανών διαδικασιών, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ