Τέλος οι σπατάλες για τη βρετανική βασιλική οικογένεια- Αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες

Τέλος οι σπατάλες για τη βρετανική βασιλική οικογένεια- Αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες
epa08412942 A general view of Buckingham Palace, Central London, Britain, 10 May 2020. It has been reported that Buckingham Palace is due to close for the summer as the Queen isolates in Windsor Castle. Britons are now in their sixth week of lockdown due to the Coronavirus pandemic. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο οίκος των Ουίνδσορ θα υποστεί απώλειες 35 εκατ. στερλινών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω του σπάταλου βίου των διαδόχων της Ελισάβετ.

Αιματηρές οικονομίες καλείται να πραγματοποιήσει η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, καθώς τα λογιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο οίκος των Ουίνδσορ θα υποστεί απώλειες 35 εκατ. στερλινών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω του σπάταλου βίου των διαδόχων της Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν τη «σημαντική συμμετοχή τους» στη δαπάνη ανακαίνισης της «αγροικίας Φρόγκμορ», την ιδιωτική κατοικία του ζεύγους στο ανάκτορο του Ουίνδσορ, οι επισκευές της οποίας κόστισαν 2,4 εκατ. στερλίνες στους Βρετανούς φορολογουμένους. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν έμειναν ούτε μία ημέρα στο μικρό ανάκτορο, καθώς μετοίκησαν στο Λος Άντζελες πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του. Το ποσόν αυτό αναμένεται να καταβάλει σταδιακά ο Χάρι, ενοικιάζοντας το κτίριο από το βρετανικό δημόσιο.

Η δραστική υποχώρηση του αριθμού επισκεπτών στα ανάκτορα της Ελισάβετ υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναστείλει το ιδιαίτερα γενναιόδωρο πρόγραμμα ανακαίνισης και αναστήλωσης του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, το κόστος του οποίου είχε υπολογισθεί αρχικά στα 369 εκατ. στερλίνες.

Από τη μεριά τους, οι «Σάσεξ» (Χάρι και η Μέγκαν) έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ δαπάνης για επίσημο ταξίδι, με την αμφιλεγόμενη πολυήμερη επίσκεψή τους στη Νότια Αφρική. Το ταξίδι του ζευγαριού στην αφρικανική χώρα, τρεις μήνες πριν εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, κόστισε 245.643 στερλίνες σε πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη και αεροπλάνα της γραμμής.

Το ρεκόρ κόστους κατείχε μέχρι τότε ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, που δαπάνησε 210.345 στερλίνες για να μεταβεί με ιδιωτικό αεροσκάφος στην κηδεία του σουλτάνου Καμπούς του Ομάν. Ο πρίγκιπας Άντριου, η κόρη του οποίου με την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον ανακοίνωσε χθες την εγκυμοσύνη της, είχε εξασφαλίσει το περιπαικτικό προσωνύμιο «Αεροπορικά Μίλια Αντι» καθώς είχε αρνηθεί να ταξιδέψει με εμπορική πτήση πληρώνοντας 16.000 στερλίνες για τη χρήση ιδιωτικού τζετ, το οποίο τον μετέφερε σε τουρνουά γκολφ στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο πρίγκιπας Άντριου υποχρεώθηκε έκτοτε να εγκαταλείψει τις πριγκιπικές του υποχρεώσεις μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παιδεραστίας του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Επσταϊν.