Τέλος στα πορνογραφικά κανάλια από την Hilton Hotels

Τέλος στα πορνογραφικά κανάλια από την Hilton Hotels
Photo:

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός λανσάρει ένα εταιρικό προφίλ περισσότερο... σοβαρό.

Σίγουρα ο Κόνραντ Χίλτον όταν «έχτιζε» την αυτοκρατορία των Hilton Hotels δεν φανταζόταν ότι μεταξύ των υπηρεσιών που θα προσέφεραν τα πολυτελή ξενοδοχεία του θα ήταν και η παροχή στους πελάτες καναλιών με πορνογραφικό περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι πως για αρκετά χρόνια οι υπηρεσίες video-on-demand, όπου ο εκάστοτε πελάτης μπορούσε να επιλέξει εκείνος το είδος των καναλιών που επιθυμούσε να παρακολουθήσει κατά τη διαμονή του, έφερναν σημαντικά κέρδη στα ταμεία των ξενοδοχείων και φυσικά ο όμιλος Hilton δεν θα μπορούσε να μην τα εντάξει στον δικό του τρόπο λειτουργίας.

Ο λόγος όμως που πλέον ο ξενοδοχειακός κολοσσός αποφασίζει να αλλάξει πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο και να απαλλαγεί από τέτοιου είδους «πιπεράτο» οπτικοακουστικό περιεχόμενο είναι κυρίως οικονομικός. Τα στοιχεία δείχνουν πως τα κέρδη από τις υπηρεσίες video-on-demand εμφανίζονται μειωμένα τα τελευταία χρόνια, μια τάση που αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι χάρη στις νέες τεχνολογίες και τα gadgets ο πελάτης «κατεβάζει» μόνος του τις ταινίες που θέλει, κάνοντας πολλές φορές χρήση του προσφερόμενου από το ξενοδοχείο Wi-Fi.

Αυτό διαπίστωσε και η διοίκηση των Hilton Hotels η οποία στην επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει πως γίνονται άμεσες αλλαγές στα διεθνή του στάνταρτ ώστε να εξαλείψει την ενήλικη video-on-demand ψυχαγωγία σε όλα τα ξενοδοχεία Hilton παγκοσμίως. «Αν και αυτήν τη στιγμή δεν προσφέρουμε πορνογραφικές ταινίες στη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων μας, θα τις εξαλείψουμε και από τα υπόλοιπα σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων τους. Πιστεύουμε ότι προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλό ποσοστό επιλογών και ελέγχου κατά την παραμονή τους σε εμάς, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi στις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές».

Αξίζει να αναφερθεί πως και άλλες γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν προβεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες κινήσεις. Ειδικότερα, η αλυσίδα Omni Hotels and Resorts έχει σταματήσει από το 1998 την πώληση πορνογραφικού υλικού, ενώ η διοίκηση της Marriot έχει δηλώσει ότι θα το κάνει. Επιπρόσθετα, το 2013, η σκανδιναβική Nordic Hotels ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τα pay-per-view πορνογραφικά κανάλια, μια κίνηση η οποία επηρέασε και τα 171 ξενοδοχεία που έχει στην κατοχή της.

Ωστόσο, στην περίπτωση της οικογένειας Χίλτον, το όνομα της οποίας έχει καταστεί σύμβολο στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το οξύμωρο είναι πως τραβάει μεν «κόκκινη γραμμή» στην παροχή πορνογραφικών καναλιών τη στιγμή που η διασημότερη κληρονόμος της οικογένειας, η 34χρονη Paris, έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε sex tape και reality shows.

Υπενθυμίζεται πως το 2007, η Hilton Hotels πέρασε στα «χέρια» της Blackstone έναντι του ποσού των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την καταβολή 47,50 δολαρίων ανά μετοχή. Η τιμή ήταν κατά 32% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Hilton μια ημέρα πριν από την εξαγορά καθιστώντας το deal ως το σημαντικότερο που έχει υπογραφεί ποτέ στην ιστορία του ξενοδοχειακού κλάδου. Η Hilton αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων των ΗΠΑ, μετά την Marriott International, και διαθέτει περισσότερα από 2.800 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.