Τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές αυτό το ακαδημαϊκό έτος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας δεν θα υπάρξει αναβολή στη διαγραφή από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσων δεν ολοκλήρωσαν εν καιρώ τις σπουδές τους.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος με διευκρινιστική του δήλωση, εξ αφορμής δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

«Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία», αναφέρει η δήλωση του Α. Λοβέρδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Διαγράφονται 180.000 «αιώνιοι φοιτητές»