Τέλος τα αυτοκίνητα στο κέντρο του Όσλο το 2019

Τέλος τα αυτοκίνητα στο κέντρο του Όσλο το 2019
Photo:

Στόχος είναι η μείωση της ρύπανσης, καθώς και το να γίνει η πόλη η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα εφαρμόσει την πλήρη και μόνιμη απαγόρευσή τους.

Τα αυτοκίνητα θα απαγορευτούν από το κέντρο του Όσλο το 2019 με στόχο τη μείωση της ρύπανσης και επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο η πόλη να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα εφαρμόσει την πλήρη και μόνιμη απαγόρευσή τους.

«Θέλουμε να έχουμε ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Lan Marie Nguyen Berg, ηγέτης της διαπραγματευτικής ομάδας του Πράσινου Κόμματος στο Όσλο. «Θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, ακόμα και για τα καταστήματα του κέντρου».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια, το συμβούλιο θα κατασκευάσει 60 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων έως το 2019 και θα ενισχύσει τις επενδύσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες. Τα λεωφορεία και τα τραμ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν το κέντρο της πόλης ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις για αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες και για τα οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα σε καταστήματα.