Τέλος το Twitter για τον Τραμπ

Τέλος το Twitter για τον Τραμπ
Twitter feed of the President of the USA Donald Trump is seen displayed on a phone screen with Twitter logo in the background in this illustration photo taken on October 18, 2020. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κλείνει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου.

Η διεύθυνση του Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας», μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας.

Ήδη το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης αναστείλει τη λειτουργία των λογαριασμών του προέδρου στις πλατφόρμες τους επ’ αόριστον.

Τραμπ: Απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τη διεύθυνση του Twitter ότι «απαγορεύει» την «ελευθερία του λόγου».

«Όπως προειδοποιούσα εδώ και πολύ καιρό, το Twitter πάει ολοένα πιο μακριά στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου», υποστήριξε ο Τραμπ σε νήμα αναρτήσεών του στον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας (@POTUS). Κατηγόρησε «υπάλληλους του Twitter» ότι «σε συντονισμό με τους Δημοκρατικούς και τη ριζοσπαστική αριστερά» ανέστειλαν τη λειτουργία του λογαριασμού του για να «φιμώσουν» τον ίδιο όπως και «εσάς, τους 75.000.000 μεγάλους πατριώτες που με ψηφίσατε».

Διατράνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να «μας φιμώσουν» και, αφού έκρινε ότι η εταιρεία προωθεί κάποιο υποτιθέμενο «πρόγραμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς», πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα.

Λίγη ώρα αφού αναρτήθηκαν, τα μηνύματα αυτά του απερχόμενου αρχηγού του κράτους είχαν αφαιρεθεί από τον επίσημο λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.