Κρουζ – Σάντερς: «Νικητές» των προκριματικών αναμετρήσεων στο Ουισκόνσιν

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

O Τεντ Κρουζ αναμένεται να είναι ο νικητής του προκριματικού κύκλου για τους Ρεπουμπλικάνους, που πραγματοποιήθηκε στο Ουισκόνσιν, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού διτύου FOX NEWS.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς φαίνεται να κερδίζει επίσης, στο Ουισκόνσιν, σύμφωνα με την εκτίμηση του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC, καθώς τ’ αποτελέσματα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν των προκριματικών αναμετρήσεων.

Κλίμα θετικής πολιτικής δυναμικής, στην προεκλογική εκστρατεία των δυο νικητών

Ο Ρεπουμπλικάνος Τεντ Κρουζ κέρδισε στον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ουισκόνσιν, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα γοήτρου στον συνυποψήφιό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Η νίκη αυτή, προσδίδει θετική δυναμική στην προσπάθεια του Κρουζ, Γερουσιαστή από το Τέξας, αλλά και ηγετικών κύκλων των Ρεπουμπλικάνων, που έχουν δραστηριοποιηθεί προκειμένου ν’ ανακόψουν την πορεία του Τραμπ προς την τελική επιλογή του, για το προεδρικό χρίσμα.

Στην περίπτωση που κανένας από τους δύο υποψηφίους δε συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων, στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, τότε, είναι πιθανό το συνέδριο να διεξαχθεί υπό τις συνθήκες επιλογής νέου υποψηφίου, σε μία κατάσταση που περιγράφεται ως “contested convetion.”

Στους Δημοκρατικούς, ο σοσιαλδημοκράτης Μπέρνι Σάντερς επικράτησε, καταγράφοντας σημαντική νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας επίσης, θετική πολιτική δυναμική στην προεκλογική του εκστρατεία.