Τεντ Σαράντος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής άνδρας που διορίσθηκε συνδιευθύνων σύμβουλος στη Netflix

epa07623984 Netflix CEO Ted Sarandos arrives for the world premiere of 'The Black Godfather' at the Paramount Theater in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 03 June 2019. The movie opens globally 07 June 2019. EPA/NINA PROMMER
epa07623984 Netflix CEO Ted Sarandos arrives for the world premiere of 'The Black Godfather' at the Paramount Theater in Hollywood, Los Angeles, California, USA, 03 June 2019. The movie opens globally 07 June 2019. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Η Netflix Inc προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου.

Έτσι, ο Τεντ Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρεία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας The Wall Street Journal για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του ο Χάστινγκς δήλωσε ότι “δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία,” έγραψε ο Χάστινγκς.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.