Απώλειες ύψους 70 εκατ. ευρώ για τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος

Απώλειες ύψους 70 εκατ. ευρώ για τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος
Σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος , Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016. Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Σκλαβενίτης, των Τραπεζών και της Μαρινόπουλος, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Απέδωσαν ΦΠΑ για την αξία προϊόντων που στη συνέχεια «κουρεύτηκε» στο πλαίσιο της εξυγίανσης.

Περί τα  70 εκατομμύρια ευρώ έχουν χάσει συνολικά οι βιομηχανίες τροφίμων που προμήθευαν την Μαρινόπουλος καθώς εκείνες απέδωσαν στο κράτος τον ΦΠΑ για το 100% της αξίας προϊόντων που πούλησαν στην εταιρεία , πριν αυτή πτωχεύσει, αλλά εισέπραξαν από τη νέα εταιρεία μόνο το 50%. Τούτο διότι η συμφωνία εξυγίανσης προέβλεπε «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50%.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθεςο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)  κ. Ευάγγελος Καλούσης στη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης τονίζοντας ότι έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα στους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς ωστόσο, να έχει υπάρξει λύση έως τώρα. Οι βιομηχανίες τροφίμων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ζητούν είτε να τους επιστραφεί το ποσό είτε να γίνει συμψηφισμός με  τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Το έτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες από τη συνεργασία τους με τον «Μαρινόπουλο» είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί το πώς θα απεικονισθούν λογιστικά, έτσι ώστε να μην έχουν συνέπειες, οι απώλειες που είχαν από τη διαγραφή κατά 50% των απαιτήσεών τους.