Τεράστιο deal στο delivery: Η DoorDash εξαγοράζει τη Wolt για 7 δισεκατομμύρια ευρώ

Τεράστιο deal στο delivery: Η DoorDash εξαγοράζει τη Wolt για 7 δισεκατομμύρια ευρώ
20 October 2020, Berlin: A bicycle courier is on a street in Berlin-Mitte for the Wolt food delivery service, a Finnish start-up. Photo: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/ZB Photo: AFP
Η Wolt είχε πάνω από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η DoorDash ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατ. μέλη να χρησιμοποιούν τη συνδρομητική της υπηρεσία.

Ο αμερικανικός γίγαντας παράδοσης DoorDash ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξαγοράζει την εταιρεία διανομής τροφίμων Wolt σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων (8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Μιλώντας για την εξαγορά, ο Tony Xu, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DoorDash είπε σε μια δήλωση ότι η κίνηση «θα επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων μας, θα φέρει μεγαλύτερη εστίαση σε κάθε μία από τις αγορές μας και θα βελτιώσει την αξία που παρέχουμε στους καταναλωτές, τους εμπόρους, καθώς και ως Dashers και courier σε όλο τον κόσμο.”

Η Wolt με έδρα τη Φινλανδία ιδρύθηκε το 2014 από τον Miki Kuusi, ο οποίος, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα διευθύνει το DoorDash International και θα δίνει αναφορά στον Xu. Η εταιρεία έχει πάνω από 4.000 υπαλλήλους σε 23 χώρες και η τεχνολογία της επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν και να λαμβάνουν εύκολα φαγητό μέσω της πλατφόρμας της επιλέγοντας ένα εστιατόριο, κάνοντας την παραγγελία και πατώντας αποστολή. Η Wolt είχε πάνω από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η DoorDash ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατ. μέλη να χρησιμοποιούν τη συνδρομητική της υπηρεσία.

Η Wolt έχει συγκεντρώσει πάνω από 850 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το προφίλ της στο Crunchbase. Ο πιο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησής της ήταν 530 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, με επικεφαλής την Iconiq Growth, με συμμετοχή των Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue.

Η Wolt αντιπροσωπεύει την έκτη εξαγορά της DoorDash σύμφωνα με τα δεδομένα του Crunchbase και τη δεύτερη το 2021, η οποία περιλαμβάνει την  εξαγορά της Chowbotics νωρίτερα φέτος. Η τελευταία συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στην πανδημία η DoorDash σημείωσε ρεκόρ παραγγελιών, όπως αναφέρθηκε στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, η εταιρεία ήταν συνολικά ασύμφορη με καθαρή ζημιά 102 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο.

Πηγή: techcrunch.com