Το σχέδιο της Apple που θα δώσει τέλος στις ατελείωτες ουρές

Το σχέδιο της Apple που θα δώσει τέλος στις ατελείωτες ουρές

Η Apple δίνει προτεραιότητα στις online παραγγελίες για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους αγοραστές τους επερχόμενου Apple Watch.

Οι καταναλωτές που θα βρεθούν σε ένα Apple Store για να αποκτήσουν πρώτοι το Apple Watch θα βρεθούν μπροστά από μια διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουν συνηθίσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις: Δεν θα υπάρχουν οι «παραδοσιακές» ουρές που συνοδεύουν την πρεμιέρα ενός νέου προϊόντος της εταιρείας στην αγορά.

Σε ένα σημείωμα της επικεφαλής των καταστημάτων λιανικής πώλησης της Apple, Angela Ahrendts, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του Business Insider, η εταιρεία καλεί τους υπαλλήλους των Apple Stores να προτείνουν στους πελάτες τους, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το νέο αξεσουάρ, να αποκτούν το έξυπνο ρολόι μέσω της online αγοράς.

«Είναι μια σημαντική αλλαγή στη λογική της εταιρείας μας και πρέπει να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί», αναφέρει το σημείωμα της Ahrendts. «Ενημερώστε τους πελάτες σας πως έχουμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στο online σύστημα αγορών και δείξτε τους πόσο εύκολο είναι να το παραγγείλουν. Θα τους φτιάξετε τη μέρα.»

Η Apple δείχνει να μην ξεχνά τα παράπονα που προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση καταναλωτών στην πρεμιέρα του iPhone 6, όταν πολλοί πελάτες της εταιρείας αναγκάστηκαν να φύγουν με άδεια χέρια από τα καταστήματα λόγο εξάντλησης των αποθεμάτων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Business Insider, «οι καταναλωτές θα χρειαστεί πάλι να περιμένουν εάν δεν υπάρχουν αρκετά προϊόντα διαθέσιμα, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν πως η παραγγελία τους βρίσκεται στον δρόμο και πως δεν θα σπαταλήσουν άσκοπα όλο τον χρόνο τους σε ένα κατάστημα της Apple.»

Οι προπαραγγελίες για το Apple Watch θα είναι διαθέσιμες από τις 10 Απριλίου, ενώ η επίσημη πρώτη του νέου smartwatch θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου. Ήδη οι εργαζόμενοι λαμβάνουν εκπαίδευση για απλές συμβουλές στυλ προς τους πελάτες τους που θα θελήσουν να αποκτήσουν το νέο αξεσουάρ.

Η αναλυτές θεωρούν πως η Apple μπορεί να πουλήσει έως 22 εκατομμύρια ρολόγια μέχρι το τέλος του 2015.