Τέρμα τα χημικά στο κέντρο της Αθήνας λέει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τέρμα τα χημικά στο κέντρο της Αθήνας λέει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Βασικό μέλημα του ΥΠΠΟ είναι, κατά τον Γιάννη Πανούση, η συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη.

«Χρειάζεται αστυνόμευση αλλά όχι πόλεμος με χημικά και ασπίδες». Με την παραπάνω δήλωση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και θα πάψει τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις.

«Κάθε φορά που είχαμε διαδήλωση, άσκηση δηλαδή συνταγματικού δικαιώματος ήταν σαν να είχαμε πόλεμο», είπε ο κ. Πανούσης και τόνισε ότι «βασικό μας μέλημα η συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη. Δεν απεμπολούμε τον βασικό ρόλο της αστυνομίας».

Ο κ. Πανούσης αντιτάθηκε και στην παρουσία αστυνομικών μέσα στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά θα τελειώσουν».

«Άοπλος αστυνομικός είναι κοινωνικός λειτουργός. Να έχεις όπλα αλλά να ξέρεις πότε το ανοίγεις, που το στρέφεις» απάντησε ερωτηθείς σχετικά με τα περί άοπλης αστυνομίας.

Ερωτηθείς για την Αντιτρομοκρατική, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι η υπηρεσία «κάνει καλά τη δουλειά της».

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση ανέφερε ότι ο «φράχτης δούλεψε αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης» και υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της χώρας να περιφρουρεί τα σύνορα, ωστόσο, σημείωσε «αν μπει, περάσει τα σύνορα, είναι άνθρωπος, θα έχει στέγη, τροφή, νοσοκομειακής περίθαλψη. Θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες, αυτό είναι πολιτισμός».