Τέρνα Ενεργειακή: Αύξηση της τιμής- στόχου από Wood και Euroxx

Τέρνα Ενεργειακή: Αύξηση της τιμής- στόχου από Wood και Euroxx
Σύσταση αγοράς προς τους επενδυτές.

Τιμή στόχο στα 18 ευρώ (+52% αύξηση σε σχέση με τη τρέχουσα τιμή της μετοχής), δίνει η Wood για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, σημειώνοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στη χώρα.

Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η εταιρεία αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της, σημειώνει. Διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας.

Πιστεύουμε, σημειώνει, ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

Και η Euroxx Securities προχώρησε σε αύξηση της τιμή στόχου στα 16,50 € (προηγούμενη τιμή 15,80€, +40% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής), επισημαίνοντας ότι η Τέρνα ενεργειακή παραμένει ο καλύτερος εκπρόσωπος στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ.

Προβλέπουμε γενναία χρηματική διανομή προς τους Μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές, επισημαίνει.  Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της, σημειώνει προσθέτοντας ότι ο  στόχος εγκατεστημένης ισχύος είναι τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025.