ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή σύμβασης ανάληψης νέου σιδηροδρομικού έργου στη Βουλγαρία

ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή σύμβασης ανάληψης νέου σιδηροδρομικού έργου στη Βουλγαρία

Την ανάληψη ενός ακόμα σημαντικού έργου υποδομής στη Βουλγαρία ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, η ΤΕΡΝΑ υπέγραψε σύμβαση με την Κρατική Εταιρεία Σιδηροδρομικής Υποδομής της Βουλγαρίας (ΝRIC) για το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής σιδηροδρομικής γραμμής και ηλεκτροκίνησης του τμήματος Petarch – Dragoman και μελέτη, κατασκευή και εποπτεία από τον μελετητή των έργων σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών του τμήματος Voluiak – Dragoman».

Το έργο περιλαμβάνει 20,9 χλμ σιδηροδρομικής υποδομής (χωματουργικά, γέφυρες, τεχνικά έργα, άνω διαβάσεις, στρώση γραμμής και κατασκευή 4 σταθμών) και πλήρους ηλεκτροκίνησης, καθώς και την μελέτη/κατασκευή 33 χλμ σηματοδότησης/τηλεπικοινωνιών.

Στα 154,7 εκατ. ευρώ το μπάτζετ

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 48 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 154,7 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σημειώνεται ότι η παρουσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη γειτονική χώρα επισφραγίζεται από την επιτυχημένη ανάληψη και ολοκλήρωση σειράς σημαντικών έργων υποδομής και οικοδομικών έργων, καθώς και επενδύσεων στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ.

Με την ανάληψη του νέου έργου στη Βουλγαρία, το συνολικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων και των προς υπογραφή συμβάσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.