Tesco: Αύξησε κατά 30% τα λειτουργικά της κέρδη

Tesco: Αύξησε κατά 30% τα λειτουργικά της κέρδη


Ενίσχυση της κερδοφορίας για τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε θετική πορεία βρίσκεται η Tesco, «θωρακισμένη» για να αντιμετωπίσει δυσκολίες που θα προκύψουν από το Brexit. Αυτό δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη προ εκτάκτων, διαμορφώθηκαν στις 1,28 δισ. στερλίνες (1,59 δισ. δολάρια) για τη χρήση που έληξε στις 25 Φεβρουαρίου, έναντι των εκτιμήσεων για 1,2 δισ. στερλίνες και του περυσινού ποσού των 985 εκατ. στερλίνων.

Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στις 145 εκατ. στερλίνες από τις 202 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στις 55,91 δισ. στερλίνες από τις 54,4 δισ. στερλίνες.

«Είμαστε μπροστά από εκεί που περιμέναμε ότι θα βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο, έχοντας σημειώσει καλή πρόοδο και στις έξι στρατηγικές πρωτοβουλίες που ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να πατήσουμε σε αυτή την ισχυρή επίδοση, για το υπόλοιπο έτος, σημειώνοντας περαιτέρω πρόοδο προς τις μεσοπρόθεσμες φιλοδοξίες μας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Dave Lewis.