Tesla: Έβγαλε εφαρμογή iOS για το robotaxi

Tesla: Έβγαλε εφαρμογή iOS για το robotaxi
Photo: Shutterstock
Προς το παρόν το robotaxi είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ στο Όστιν και το Σαν Φρανσίσκο

Η Tesla κυκλοφόρησε εφαρμογή για το iOS για την υπηρεσία robotaxi στο App Store της Apple την Τετάρτη.

Σε ανάρτηση στο Χ η εταιρεία έγραψε «Η εφαρμογή robotaxi τώρα διαθέσιμη σε όλους. Κατεβάστε την για να μπειτε στη λίστα αναμονής – η πρόσβαση θα επεκταθεί σύντομα». Πρόσθεσε επίσης ότι στο μέλλον θα κυκλοφορήσει και έκδοση για Android.

Σύμφωνα με το Business Insider, που κατέβασε και έτρεξε την εφαρμογή, αρχικά εμφανίζονται οι όροι χρήσης της υπηρεσίας, όπου αναφέρεται ότι τα δρομολόγια «εκτελούνται αυτόνομα», όταν δεν υπάρχει οδηγός ασφαλείας στη θέση του οδηγού.

Έπειτα, η εφαρμογή ζητά από τους χρήστες να πατήσουν ένα κουμπί, για να εγγραφούν στη λίστα αναμονής, δημιουργώντας λογαριασμό Tesla. Ο συντάκτης του Business Insider απέκτησε πρόσβαση στην υπηρεσία περίπου τρεις ώρες αφότου παρέμεινε στη λίστα αναμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής είναι απλός, εμφανίζει δύο χάρτες, που δείχνουν τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας στο Όστιν και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ ένα καρουσέλ παρέχει επιπλέον λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του robotaxi.

Όταν πατηθεί το κουμπί στο κάτω μέρος της εφαρμογής με την ένδειξη «Τελευταία νέα για την υπηρεσία» οι χρήστες μεταφέρονται στον λογαριασμό Tesla robotaxi στο X.

Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ ανακοίνωσε το robotaxi σε εκδήλωση τον Οκτώβριο, ενώ η υπηρεσία ξεκίνησε αρχικά στο Όστιν τον Ιούνιο και επεκτάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούλιο.

Τον Ιανουάριο ο Μασκ είπε σε επενδυτές, ότι ελπίζει η Tesla να διαθέτει πλήρως αυτόνομα οχήματα χωρίς επίβλεψη σε περισσότερες χώρες μέχρι το τέλος του 2026, προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτός μπορεί να περιοριστεί μόνο από ρυθμιστικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: