Τέσσερα πράγματα που μπορούν να μάθουν οι επιχειρήσεις από την Disneyland

Τέσσερα πράγματα που μπορούν να μάθουν οι επιχειρήσεις από την Disneyland
Photo:

H Disneyland δεν είναι μόνο ένα μέρος που μπορούν να διασκεδάσουν τα παιδιά και οι ενήλικες.

Όταν σκέφτεστε την Disneyland, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας; Παιδιά; Ευτυχία; Ο Μίκυ Μάους; Σίγουρα, επιφανειακά θα μπορούσε να είναι το μόνο που βλέπουμε, αλλά κάτω από την επιφάνεια (κυριολεκτικά και μεταφορικά), η Disneyland είναι μια εξαιρετικά καλά στημένη επιχείρηση.

Ιδού τέσσερις από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές παρατηρήσεις που έκανα, ενώ απολάμβανα το ταξίδι μου στο πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη. Θα δώσω επίσης κάποια εικόνα για το πώς μπορείτε να πάρετε αυτές τις ιδέες και να τις εφαρμόσετε στην επιχείρησή σας για να πετύχετε μεγάλη ανάπτυξη.

1. Τελειοποιημένα συστήματα

Ο περισσότερος κόσμος που απολαμβάνει το χρόνο του στην Disneyland δεν σκέφτεται αμέσως για «συστήματα» όταν του έρχεται στο νου ο Μίκυ Μάους, αλλά στον πυρήνα, τα συστήματα είναι αυτά που κάνουν την Disneyland τόσο πετυχημένη. Επαναλαμβανόμενα, τεκμηριωμένα, δοκιμασμένα συστήματα.

Για παράδειγμα, ενώ περιμέναμε στην ουρά για μια βόλτα, ένας άνδρας της υπηρεσίας καθαρισμού σταμάτησε μπροστά μας και πέρασε 10 λεπτά λέγοντας αστεία και διασφαλίζοντας ότι η φιλοξενία μας ήταν άψογη. Δεν έχει σημασία πόσο ωραίο ήταν το άτομο αυτό, δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι ήταν τυχαίο. Η Disney έχει ένα σύστημα και αυτός ο άνθρωπος προσλήφθηκε για να παίξει ένα ρόλο σε αυτό.

Ρίξτε μια ματιά στα συστήματα στην εταιρεία σας και ρωτήστε τον εαυτό σας: Πώς μπορώ να τα βελτιώσω;

2. Έξυπνες τιμές

Αν έχετε ποτέ σχεδιάσει ένα ταξίδι στην Disneyland, ξέρετε ότι η κατανόηση της δομής των τιμών μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη.

Εξάλλου, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τα δύο πάρκα της Disney ή για ένα μόνο πάρκο για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε τα οφέλη του ‘Park Hopper’, επιτρέποντάς σας να επισκεφθείτε πολλαπλά πάρκα μέσα σε μια μέρα. Επιπλέον, η Disney προσφέρει «ειδικά» πακέτα που περιλαμβάνουν διαμονή σε ξενοδοχείο, ειδικές επισκέψεις με τους χαρακτήρες της Disney και πολλά άλλα. Ένα άτομο θα μπορούσε να ξοδέψει από 100 έως δεκάδες χιλιάδες δολάρια για διακοπές.

Γιατί, λοιπόν, είναι η τιμολόγηση τόσο περίπλοκη;

Επειδή η Disney ξέρει ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει διαφορετικά πράγματα, έτσι ώστε να δημιουργείται μια δομή τιμολόγησης που επιτρέπει το μέγιστο κέρδος από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ατόμων. Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν τη φθηνότερη επιλογή, αλλά πολλοί θα πληρώσουν περισσότερα, πολύ περισσότερα.

Μήπως η επιχείρησή σας προσφέρει πολλαπλά πακέτα τιμών; Οι πιθανότητες είναι ότι ένα μικρό ποσοστό του κοινού σας είναι πρόθυμο να πληρώσει πολύ περισσότερα για το προϊόν ή την υπηρεσία σας, εάν προσφέρετε περισσότερη αξία, αποκλειστικότητα και πολυτέλεια.

3. Ευρύ κοινό

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στην Disneyland είναι ότι απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μόλις έγινα 30 ετών, αλλά μου άρεσε κάθε στιγμή της εμπειρίας. Σε αυτό το ταξίδι, η σύζυγός μου και εγώ ταξιδέψαμε μαζί με ένα άλλο ζευγάρι που είναι 40ρηδες. Είδαμε ανθρώπους και στα 80 τους να απολαμβάνουν τις εμπειρίες. Φυσικά, υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Με άλλα λόγια, η Disneyland απευθύνεται σε σχεδόν όλους και σχεδόν ο καθένας περνάει τέλεια. Πώς το κάνει αυτό;

Σκόπιμα.

Σχεδόν κάθε στιγμή έχει «σχεδιαστεί» προσεκτικά για να απευθύνεται σε νέους, ηλικιωμένους, άνδρες, γυναίκες, γκρινιάρηδες, ευτυχισμένους, νυσταγμένους αλλά και ξύπνιους επισκέπτες! Εκπληκτική λεπτομέρεια έχει αφιερωθεί σε κάθε πτυχή του πάρκου, οπότε κανείς δεν βαριέται ενώ απολαμβάνει τις εικόνες και τους ήχους της Disney.

Ρίξτε μια ματιά στην επιχείρησή σας από μια εξωτερική οπτική γωνία. Βρείτε τρόπους για να προσελκύσετε περισσότερους ανθρώπους και παρακολουθήστε την αύξηση των εσόδων σας σε νέα ύψη!

4. Θεαματικό φινάλε

Κάθε βράδυ, η μέρα στη Disneyland κλείνει με παρέλαση και πυροτεχνήματα. Κυριολεκτικά τελειώνει με ένα θεαματικό φινάλε!

Γιατί;

Επειδή η Disney είναι αποφασισμένη να κάνει την εμπειρία του πελάτη μαγική από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει μέχρι τη στιγμή που φεύγει από το πάρκο. Όταν οι άνθρωποι φεύγουν, το τελευταίο πράγμα που βιώνουν είναι εξίσου σημαντικό με το πρώτο. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό στην τελική στιγμή οφείλεται ότι ο κόσμος κανονίζει εκδρομές κάθε χρόνο ξανά και ξανά.

Μην επικεντρώνεστε μόνο στην πρώτη εντύπωση. Εξάλλου, μόνο οι μέτριες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην πρώτη εντύπωση. Οι μεγάλη επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη συνολική εντύπωση.