Τέσσερις λόγοι για να επιλέξεις το Alba Executive MBA

Τέσσερις λόγοι για να επιλέξεις το Alba Executive MBA

Τα ανώτατα στελέχη που αναζητούν νέες προοπτικές, έχουν μια μοναδική ευκαιρία να επεκτείνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Έχετε αποδείξει τις ικανότητες σας ως Ανώτατο Στέλεχος στην επιχείρηση σας. Έχετε κερδίσει αναγνώριση για κατάκτηση εταιρικών στόχων, παρακίνηση της ομάδας σας, ή ανάληψη νέων πρωτοβουλιών. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας σε μια αγορά εργασίας που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή κρίση;

Σίγουρα όσοι νιώθουν ότι έχουν πολλά ακόμη να δώσουν και επιζητούν την επόμενη πρόκληση, δυσκολεύονται να εντοπίσουν μια ικανοποιητική λύση. Και σίγουρα η απάντηση δεν περιλαμβάνει το κλασσικό ΜΒΑ, που συνειρμικά ανασύρει αντιδράσεις όπως «Είναι για μικρότερες ηλικίες», «Δεν ταιριάζει στο απαιτητικό πρόγραμμα μου», «Δεν χρειάζομαι περισσότερα βιβλία και θεωρίες»,  «Θα έχω τη κατάλληλη δικτύωση;».

Το ALBA Executive MBA, πιστοποιημένο από το ΑΜΒΑ, προσφέρει απάντηση στους παραπάνω προβληματισμούς μιας και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες καταξιωμένων στελεχών. Ήδη η πρώτη σειρά του ALBA ΕΜΒΑ, που μόλις ολοκληρώθηκε, προσέλκυσε ταλαντούχα στελέχη με 18 έτη προϋπηρεσίας και τουλάχιστον 8 χρόνια εμπειρίας μάνατζμεντ από τράπεζες, φαρμακευτικές, ναυτιλιακές, τηλεπικοινωνίες, ασφαλιστικές και εταιρίες χημικών, αλλά και δυναμικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα στελέχη στο ΕΜΒΑ, που χρηματοδοτούνται από τις εταιρίες του, έχουν ξεχωρίσει σε εσωτερικά πλάνα για senior talent development ή για succession planning.

Μια εξίσου σημαντική πρωτοτυπία του ΕΜΒΑ εδράζεται στη στρατηγική προοπτική σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η δομή του ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερις στρατηγικές θεματικές ενότητες, τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Λειτουργίες της Μάνατζμεντ», την «Ανάπτυξη Προσωπικών και Οργανωσιακών Δεξιοτήτων» και την «Στρατηγική Ανανέωσης της Επιχείρησης».

Πώς αναβαθμίζει την καριέρα και το ηγετικό προφίλ ενός ανώτατου στελέχους και δημιουργεί αξία για την εταιρία του το ALBA Executive MBA;

  1. Κορυφαίοι καθηγητές από φημισμένα πανεπιστήμια, με στόχο να υποκινήσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη ενός απαιτητικού κοινού. Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί από τα καλύτερα business schools της Αμερικής και Ευρώπης, όπως το Harvard, Wharton, LSE, INSEAD, IMD, LBS, Darden, Duke και SDA Bocconi και έμπειροι καθηγητές του ALBA με μακρά προϋπηρεσία σε εκπαίδευση στελεχών και θητεία σε κορυφαία πανεπιστήμια της αλλοδαπής.
  1. Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καλλιέργειας δεξιοτήτων ηγεσίας που βασίζεται σε coaching, 360-degree αξιολόγηση, ανάπτυξη της ευθυκρισίας, εξάσκηση δεξιοτήτων επιρροής και διαπραγμάτευσης, και δεξιότητες επικοινωνίας, με στόχο κάθε στέλεχος να γίνει αυθεντικός ηγέτης. Επιπλέον, οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα και εργαλεία καινοτομίας που αγκαλιάζουν την τεχνολογία, τις εσωτερικές διεργασίες, το μάρκετινγκ, την κουλτούρα, και το επιχειρηματικό μοντέλο και προετοιμάζουν τα στελέχη για τη στρατηγική διαχείριση της αλλαγής.
  1. Μέσω ενός περιεκτικού και άνετου προγράμματος, τα μαθήματα του ALBA Executive MBA διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, δύο σαββατοκύριακα ανά μήνα, με συνολική διάρκεια τους 20 μήνες (με επαρκή διαλλείματα). Η παιδαγωγική μέθοδος είναι διαδραστική και περιλαμβάνει σύντομες διαλέξεις σε στρατηγικά ζητήματα και επίκαιρα ακαδημαϊκά εργαλεία, συζήτηση σε case studies, ασκήσεις προσομοίωσης και ομαδικές εργασίες εφαρμογής της θεωρίας μέσα στην τάξη. Η αξιολόγηση στηρίζεται σε ατομικές εργασίες εφαρμογής της γνώσης στη εταιρία των συμμετεχόντων και όχι σε στείρες εξετάσεις.
  1. Τέλος, τα στελέχη που θα επιλέξουν το ALBA Executive MBA θα αποκτήσουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με ταλαντούχους συναδέλφους αντίστοιχου βεληνεκούς: ευρισκόμενοι ανάμεσα σε στελέχη με πλούσιες εμπειρίες διοίκησης, η ανταλλαγή απόψεων προς επίλυση διαφόρων θεμάτων επιταχύνει τη σύνθεση μίας καινούριας ιδέας και τη διεύρυνση του τρόπου σκέψης, ενώ σημαντική είναι και η αξία της επαγγελματικής δικτύωσης που θα βιώσουν.