Τέσσερεις νέοι Έλληνες επιχειρηματίες έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Τέσσερεις νέοι Έλληνες επιχειρηματίες έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Η Coca-Cola δίνει την δυνατότητα σε τέσσερις νέους να παρακολουθήσουν ένα κορυφαίο business seminar στη Μαδρίτη.

Του Χρήστου Χατζηιωάννου

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2015 ολοκληρώθηκε ένα πενθήμερο workshop για 100 νέους Έλληνες επιχειρηματίες 18-35 ετών. Μία πρότυπη και φιλόδοξη ‘Σχολή Επιχειρηματικότητας’ που ήρθε στην Ελλάδα με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation, με μοναδικό σκοπό να εμπνεύσει τους νέους αυτούς να κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα. Εκείνη την εβδομάδα όμως συνέβη και κάτι άλλο. Τέσσερις από τους εκατό συμμετέχοντες στο  Entrepreneurship School, έμαθαν μετά από κλήρωση ότι θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο IE Business School για ένα διήμερο entrepreneurial workshop.AdTech Ad

Πάρε πρώτα μια μικρή γεύση του τι συνέβη στο Entrepreneurship School του Δεκεμβρίου και ύστερα θα μάθεις πώς αυτοί οι τέσσερις νέοι θα πάρουν εφόδια για να κάνουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες πραγματικότητα.

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, θα βρισκόμαστε στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουμε και εμείς με την σειρά μας το σεμινάριο και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία της Ιωάννας Ποθητάκη, της Αναστασίας Παπαδάκη, της Ευγενίας Λαζάρου και του Δημήτρη Παυλίδη, των τεσσάρων νέων που κέρδισαν την συμμετοχή τους σε αυτό το ταξίδι.

Τι θα κάνουν ακριβώς οι τέσσερις συμμετέχοντες στο workshop του IE Business School; Σε δύο ημέρες θα ακολουθήσουν όλα τα στάδια που απαιτούνται για να αναπτύξει κάποιος μια ιδέα σε επιχείρηση  μέσα από 10 διαφορετικά επιχειρηματικά sessions . Εμείς θα είμαστε εκεί για να μεταφέρουμε αυτή την εμπειρία σε εσένα.

Στιγμιότυπο από την Σχολή Επιχειρηματικότητας τον Δεκέμβριο

Η Coca-Cola πιστεύοντας στους νέους της χώρας και στη δύναμη του ενός να αλλάξει τον κόσμο γύρω του, επενδύει και υποστηρίζει προγράμματα που δίνουν εφόδια και ευκαιρίες στους νέους της χώρας. Σε μία χώρα που διψά για πρωτότυπες ιδέες, η νεανική επιχειρηματικότητα αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας τη δεδομένη στιγμή. Η συμμετοχή σε αντίστοιχα προγράμματα είναι πολύ μεγάλη, ενδεικτικό της θέλησης των νέων να βρουν εκείνες τις πλατφόρμες μέσα από τις οποίες, οι ιδέες τους θα γίνουν πράξη. Μία τέτοια πλατφόρμα είναι και το Entrepreneurship School που πραγματοποιήθηκε όπως είπαμε τον Δεκέμβριο, από το think tank ThinkYoung, που κάνει παγκοσμίως ενεργά lobbying για λογαριασμό των νέων και έφερε στην Ελλάδα το The Coca-Cola Foundation.

Αυτή αποτελεί μία μόνο από τις δράσεις  που πραγματοποιούνται καθημερινά, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη από το The Coca-Cola Foundation. Πιστό στη δέσμευσή του να αποτελεί ενεργό κομμάτι των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρεία, το The Coca-Cola Foundation επιστρέφει ετησίως στις τοπικές κοινωνίες το 1% των καθαρών κερδών της Eταιρείας. Το 2015, πραγματοποίησε δωρεές συνολικού ύψους 84,5 εκατ. δολαρίων σε περίπου 300 οργανισμούς κοινωνικής δράσης παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, ενισχύει περαιτέρω υφιστάμενες πρωτοβουλίες της Coca-Cola, όπως το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης “ReGeneration” των Global Shapers. Το πρόγραμμα που στηρίζει οικονομικά η Coca-Cola μαζί με το The Hellenic Initiative , δίνει σε νέους ταλαντούχους πτυχιούχους τα απαραίτητα εφόδια για να ξεχωρίσουν, μέσα από την αμειβόμενη εξάμηνη πρακτική τους άσκηση σε επιλεγμένες εταιρείες στην Ελλάδα. Στόχος του ReGeneration είναι να εξασφαλίσει στους νέους ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας.

Πιστεύουμε στους νέους, στη δύναμη του ενός, πιστεύουμε στην Ιωάννα, την Αναστασία, την Ευγενία και τον Δημήτρη. Και μαζί τους θα κάνουμε το ταξίδι στη Μαδρίτη αλλά και το ‘ταξίδι’ στην νεανική επιχειρηματικότητα. Μέσα από κείμενα στο News247.gr, το Oneman.gr, το Ladylike.gr, το Sport24.gr, το Contra.gr και την Huffington Post Greece, θα ενημερωθείτε την ερχόμενη εβδομάδα για όσα θα συμβούν στην Μαδρίτη, με μοναδικό σκοπό να σας εμπνεύσουμε ώστε να κυνηγήσετε το δικό σας μοναδικό όνειρο.

Πηγή: news247.gr