Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο του Παρισιού

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο του Παρισιού
epaselect epa07276885 Firefighters work at the scene of an explosion at a bakery near Rue de Trevise in Paris, France, 12 January 2019. According to police, a suspected gas leak has lead to an explosion of a bakery in Paris, injuring several people and damaging surrounding buildings. EPA/IAN LANGSDON

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται ακόμη 12 από τους 36 τραυματίες.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από την έκρηξη αερίου που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από την διαρροή αερίου που προκάλεσε έκρηξη σήμερα το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

«Δώδεκα άνθρωποι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών και τρεις πυροσβέστες», δήλωσε ο Έρικ Μουλίν στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Από τους 12 τραυματίες, οι ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες. Άλλοι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η δυνατή έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζονταν το αρτοποιείο, ενώ έσπασαν τα παράθυρα γειτονικών καταστημάτων, στην οδό Τρεβίζ, στο κέντρο του Παρισιού.