Τέσσερις συμβουλές για να σχεδιάσετε τον γάμο σας εν μέσω πανδημίας

Τέσσερις συμβουλές για να σχεδιάσετε τον γάμο σας εν μέσω πανδημίας
Photo: pixabay.com
Τα πράγματα είναι σύνθετα, και οι πάροχοι των σχετικών υπηρεσιών για τον εορτασμό του γάμου έχουν εξελίξει τις πρακτικές τους συμβαδίζοντας με την εποχή.

της Rachel Schallom

Η τρέχουσα συγκυρία είναι πολύ περίεργη για τα ζευγάρια εκείνα που θα ήθελαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Να κάνεις δεξίωση; Να περιμένεις να εμβολιαστούν πρώτα όλοι; Να πας μήνα του μέλιτος;

Τα πράγματα είναι σύνθετα, και οι πάροχοι των σχετικών υπηρεσιών για τον εορτασμό του γάμου έχουν εξελίξει τις πρακτικές τους συμβαδίζοντας με την εποχή. Σήμερα, τα σχετικά συμβόλαια σχεδόν πάντα περιέχουν αναφορές σε ακύρωση και εκ νέου προγραμματισμό της εκδήλωσης, και κάποιες φορές γίνεται ξεχωριστή αναφορά στον κορωνοϊό.

Ιδού τέσσερα πράγματα που έχω καταλάβει ότι πρέπει να προσέχουν όσες και όσοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Πώς το ξέρω; Είναι κι εγώ μία απ’ αυτές, καθώς με τον σύντροφό μου αρραβωνιαστήκαμε τον Νοέμβριο.

  1. Διαβάστε τα συμβόλαια

Αυτή είναι πάντα μια καλή συμβουλή, αλλά είναι ακόμα σημαντικότερη τώρα, καθώς σχεδιάζετε τον γάμο σας εν μέσω πανδημίας. Θέλετε οπωσδήποτε να γνωρίζετε τι θα συμβεί με τον χώρο της γιορτής σε περίπτωση ακύρωσης, εάν μπορείτε να αλλάξετε τη μέρα της εκδήλωσης, πότε θα πρέπει να αποφασίσετε τελεσίδικα, και εάν η όποια εγγύηση που θα καταβάλετε μπορεί να μεταφερθεί κι αυτή. Επίσης, δείτε εάν υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη νέα ημερομηνία.

  1. Προετοιμαστείτε για την επικοινωνία που θα έχετε

Πολλές εταιρείες διοργάνωσης γάμων έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν δουλεύουν το κανονικό ωράριο. Ο συντονιστής εκδηλώσεων στον χώρο που κοιτάμε εμείς εργάζεται μόνο 20 ώρες την εβδομάδα. Άρα, ρωτήστε πόσες μέρες θα απαιτηθούν για να σας απαντήσει ο άλλος στις απορίες σας, ώστε να μην εκνευριστείτε από την όποια καθυστέρηση. Και βέβαια, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε μέσω Zoom, δεδομένου ότι πολλοί δεν δέχονται συναντήσεις από κοντά ακόμα. Τα λουλούδια μπορεί να πρέπει να δείτε από φωτογραφίες – δεν είναι τέλειο, αλλά δεν είναι και η απόλυτη καταστροφή.

  1. Φτιάξτε ένα σχέδιο που να λαμβάνει υπόψη του τον Covid

Δεν θέλετε να πιέσετε τους καλεσμένους σας ώστε να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ της προσωπικής τους υγείας και της μη συμμετοχής στην εκδήλωση. Ιδανικά, ο γάμος θα πρέπει να λάβει χώρα μόνο αφού θα έχουν εμβολιασθεί όλοι οι καλεσμένοι – ή τέλος πάντων όσοι επιτρέπεται ιατρικά να εμβολιασθούν. Παράλληλα, σκεφθείτε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, καθώς είναι πιθανό κάποιοι καλεσμένοι να πρέπει να έρθουν από μέρη εκτός της πόλης όπου θα γίνει η γαμήλια τελετή.

  1. Δείτε θετικά το backup plan

Τελικά, η μικρής κλίμακας γαμήλια τελετή ίσως είναι η καλύτερη λύση. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό event το βράδυ μετά τον γάμο μας, με το μεγάλο πάρτι να ακολουθεί το 2022 – το σαββατοκύριακο της πρώτης επετείου από την ημερομηνία του γάμου. Στο μικρό πάρτι που θα κάνουμε την ημέρα του γάμου μας, θα καλέσουμε μια ντουζίνα φίλους που μένουν στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου θα γίνει και η τελετή. Και η …μάζωξη θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Δείτε το θετικά αντί να απογοητευτείτε: για παράδειγμα, ο μικρός αριθμός των καλεσμένων σημαίνει ότι εμείς θα πάρουμε την τούρτα μας από το αγαπημένο μας τοπικό ζαχαροπλαστείο, ενώ θα βάλουμε το προσωπικό μας αποτύπωμα στα πάντα, εφόσον η γιορτή αφορά μόλις 12 καλεσμένους και όχι τους πάνω από εκατό που θα προσκαλούσαμε κανονικά.

Πηγή: fortune.com