Θ. Πλεύρης: Ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό

Θ. Πλεύρης: Ζητώ συγγνώμη εάν προσέβαλα τον εβραϊκό λαό
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης μιλά στην ολομέλεια της Βουλής , Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021. Πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια της βουλής συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες συναφείς ρυθμίσεις» , ενώ ανάμεσα στις τροπολογίες υπάρχει η υπουργική για την υποχρέωση των εργαζομένων να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στην εργασία τους καθώς για ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Υπουργός Υγείας απολογήθηκε προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του.

«Ουδέποτε θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα», αναφέρει δημοσίως με ανάρτηση του στο Twitter ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ανακοίνωση που κατέθεσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) με αφορμή την τοποθέτηση του στη θέση του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Υγείας αναφέρει :

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπο μου λόγω της αγόρευσης ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές.

Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με την δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν το σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».