Θα αντέξει ο Χάρι το οικονομικά δυσβάστακτο Megxit;

Θα αντέξει ο Χάρι το οικονομικά δυσβάστακτο Megxit;
Αντιμέτωπος με μια σειρά κυρώσεων θα βρεθεί ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις για το ζεύγος – αλλά κυρίως για τον Χάρι– θα είναι τεράστιες και ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα φορολογικά κενά τα οποία υποχρεούται να καλύψει.

Τα σενάρια είναι πολλά σύμφωνα με τη Daily Mail, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

-Ο Χάρι πιθανότατα θα αντιμετωπίσει «διπλό φόρο» σε οποιοδήποτε εμπορικό εισόδημα έχει και θα πληρώσει για το Frogmore Cottage, το σπίτι του στο Γουίνσντορ που ανακαινίστηκε με κόστος 2,4 εκατ. λίρες, εφόσον εκείνος και η Meghan αποφασίσουν να παραιτηθούν τελικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να εγκατασταθούν στο εξωτερικό.

-Ο Χάρι θα πληρώνει διπλάσιους φόρους προκειμένου να μοιράσει τον χρόνο του σε δύο χώρες, οι οποίες απαιτούν οι κάτοικοι τους να μένουν πάνω από 183 μέρες το χρόνο.

-Η Μέγκαν, ως Αμερικανίδα υπήκοος, πρέπει ήδη να πληρώσει φόρο στις ΗΠΑ για οποιαδήποτε εισοδήματα έχει, ανεξάρτητα από το πού ζει.

-Το ζευγάρι μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει κυρώσεις για τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει από το κτήμα του Πρίγκιπα Κάρολου στην Κορνουάλη και να πληρώσει ενοίκιο για το Frogmore Cottage.

–Μια μόνιμη μετακόμιση στη Βόρεια Αμερική και ένα «μαλακό» Megxit, στο οποίο το ζευγάρι θα μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στη Βρετανία και στο εξωτερικό και θα διατηρήσει πλήρως τους ρόλους του στη βασιλική οικογένεια.

Πέραν των οικονομικών ζητημάτων, στο προσκήνιο μπαίνει και η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ζευγάρι, ιδιαίτερα ο Χάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο αναμένει με αγωνία τη συνάντηση μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Κάρολου, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι στο Σάντρινγχαμ, τη Δευτέρα.

Πηγές από το παλάτι ανέφεραν πως: «Αυτή η συνάντηση θα δώσει στον Δούκα και τη Δούκισσα τη δυνατότητα να δουν τις πλήρεις επιπτώσεις των επιλογών τους.

Ενώ μια άλλη πηγή τόνισε: «Υπάρχει μια σειρά δυνατοτήτων για αναθεώρηση. Τα επόμενα βήματα θα συμφωνηθούν στη συνεδρίαση. Το αίτημα για επίλυση εξακολουθεί να είναι η επιθυμία της Βασίλισσας. Ο στόχος παραμένει να είναι επίλυση του ζητήματος σε ημέρες όχι εβδομάδες».

Στη συνάντηση η Μέγκαν αναμένεται να παραστεί μέσω τηλεφώνου από τον Καναδά, όπου φροντίζει τον γιο της Άρτσι.