«Θα μπούμε στο ευρώ, μόλις βγει η Ελλάδα»

«Θα μπούμε στο ευρώ, μόλις βγει η Ελλάδα»
epa04526153 Czech President Milos Zeman attends a press conference after the meeting of V4 presidents and Austria and Slovenia in Prague, Czech Republic, 12 December 2014. Presidents of the four Central European States (V4 Group) Hungary, Czech Republic, Slovakia and Poland, and the presidents of Austria and Slovenia are visiting the Czech Republic for a two-day summit. EPA/FILIP SINGER EPA/FILIP SINGER

Ο Τσέχος πρόεδρος προκαλεί ξανά με τις δηλώσεις του για το μέλλον της χώρας του στην ευρωζώνη.

Θα αρχίσω να πιέζω για την ένταξη της Τσεχίας στη ζώνη του ευρώ, αμέσως μόλις αποχωρήσει η Ελλάδα, φέρεται να είπε ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Ζέμαν συνέχισε με τον τρόπο αυτό τις δηλώσεις περί Grexit που είχε επαναλάβει πριν από περίπου έναν μήνα όταν είχε πει δημόσια ότι επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Στα τέλη Ιουλίου είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Mlada fronta Dnes» είναι είναι κατά της εισόδου της Τσεχίας στην Ευρωζώνη «για όσο διάστημα η Ελλάδα είναι μέρος της ζώνης του ευρώ και για όσο διάστημα οι φορολογούμενοι, περιλαμβανομένων των Τσέχων, πληρώνουν το ελληνικό χρέος».

Κατά τον Ζέμαν, η αναβολή θα ισχύει μέχρι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ γεγονός που, όπως είχε πει, θα ήθελε να συμβεί το συντομότερο δυνατόν