Θα δούμε σύντομα ανταλλακτήριο Bitcoin στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;

Θα δούμε σύντομα ανταλλακτήριο Bitcoin στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;

Οι ιδιοκτήτες του NYSE θέλουν το χρηματιστήριο να ξεχωρίζει και να πρωτοπορεί διεθνώς, οπότε γιατί όχι;

της Polina Marinova

Ο ιδιοκτήτης του NYSE ( (New York Stock Exchange) ξεκίνησε να φτιάχνει μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών που θα επιτρέπει στους θεσμικούς επενδυτές του να αγοράζουν Bitcoin, σύμφωνα με τους New York Times.

Η Intercontinental Exchange (ICE), μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, σχεδιάζει να προσφέρει στους traders ένα συμβόλαιο swap που θα επιτρέπει στους πελάτες να αποκτούν Bitcoin την επόμενη μέρα – με την έγκριση του χρηματιστηρίου.

Αυτό το είδος συμβολαίου νομιμοποιεί περαιτέρω τη συναλλαγή, καθώς θέτει την αγοραπωλησία υπό την εποπτεία της Επιτροπής Αγοραπωλησίας Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων.

Ευρύτερα, η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί και περαιτέρω αποδοχή στη Γουόλ Στριτ.

Φαίνεται ότι κάποιοι χρηματομεσίτες απαιτούν πρόσβαση στο Bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που διχάζει πολύ κόσμο εδώ και χρόνια. Πριν από μερικούς μήνες, ο δισεκατομμυριούχος του Bitcoin, Cameron Winklevoss είπε στο CNBC ότι «το Bitcoin είναι ένα επενδυτικό στοιχείο πολλών τρισεκατομμυρίων – δεν γνωρίζω πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φτάσει εκεί». Όμως, ο Paul Donovan της UBS τόνισε ότι το Bitcoin είναι απλώς μια «φούσκα» που θα πρέπει να αγνοηθεί.

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο αυτό.

Όπως έχουμε ξαναπεί, είναι αδύνατον να βάλεις το …«τζίνι» πίσω στο μπουκάλι όταν αρχίζει να ρέει το θεσμικό χρήμα. Και οι πύλες είναι πλέον ανοιχτές. Πριν από λίγες μέρες, η Goldman Sachs ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει η ίδια μια υπηρεσία trading για Bitcoin και η Nasdaq είπε πρόσφατα ότι «θα σκεφτεί να γίνει ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στο μέλλον».