Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσοι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν πτυχίο

Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσοι δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν πτυχίο
CAMBRIDGE, MA - JUNE 6: MIT held its graduation on it's campus. A graduate has an inspirational saying on his cap. (Photo by John Tlumacki/The Boston Globe via Getty Images)

Μεταξύ αυτών, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Μπιλ Γκέιτς.

Μπορεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Μπιλ Γκέιτς να φαίνονται δυο σπάνια είδη ανθρώπων επάνω στη Γη, ωστόσο υπάρχουν πολλοί δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο οι οποίοι δεν έχουν καν πτυχίο.

Σύμφωνα με την απογραφή των δισεκατομμυριούχων της ιστοσελίδας Wealth – X, περίπου τρεις στους δέκα δισεκατομμυριούχους, δηλαδή το 29,9% εξ αυτών, δεν έχουν σπουδάσει ή δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό των δισκετομμυριούχων με πανεπιστημιακό πτυχίο έχει μειωθεί από το 2014.

Αρκετοί από αυτούς αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, όπως ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος παράτησε το Χάρβαρντ και σήμερα η καθαρή αξία της περιουσίας του εκτιμάται στα 53,5 δισ. δολάρια. Το ίδιο και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος επέλεξε να εγκαταλείψει τη φοιτητική ζωή το 1975 και σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των δισεκατομμυριούχων κατάφεραν να αποκτήσουν ένα πτυχίο και μάλιστα να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές: Το 22% εξ’ αυτών έκανε μεταπτυχιακό, το 13,1% MBA, ενώ περίπου το 9,5% έλαβε διδακτορικό.

Από την άλλη, είναι γνωστό ότι πολλά πανεπιστήμια «παράγουν» δισεκατομμυριούχους. Το πιο γνωστό από όλα είναι και αυτό του Χαρβαρντ, το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους θέλουν να σπουδάσουν. Το ίδιο και το πανεπιστήμιο του Στανφορντ.