Θα φορούσατε άρωμα… Αφροδίτη της Μήλου;

Θα φορούσατε άρωμα… Αφροδίτη της Μήλου;
Το Μουσείου του Λούβρο ετοιμάζεται να «ξυπνήσει» τις αισθήσεις των επισκεπτών του.

Η ομορφιά μπορεί σαφώς να αποτυπωθεί στον καμβά ή να σκαλιστεί σε μάρμαρο. Τα αρώματα και οι μυρωδιές, όμως; Το φιλόδοξο αυτό «στοίχημα» έχουν βάλει οι υπεύθυνοι του μουσείου το Λούβρο που ανακοίνωσαν ότι λανσάρουν μια νέα σειρά αρωμάτων με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να «αιχμαλωτίσουν» μυρωδιές του παρελθόντος – ή τουλάχιστον να τα αναδημιουργήσουν.

Για το λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι του μουσείου απευθύνθηκαν στην εταιρεία αρωμάτων με το μεγαλύτερο κύρος στη χώρα, επικεφαλής της οποίας είναι οι Ramdane Touhami και Victoire de Taillac, προκειμένου να «συλλάβουν» τις μυρωδιές.

«Όλο το εγχείρημα έχει να κάνει με την προσθήκη μιας διάστασης όσφρησης σε μια οπτική εμπειρία. Έχουμε διαλέξει οκτώ κορυφαίους αρωματοποιούς και τους έχουμε δώσει 100% ελευθερία, χωρίς όριο στον διαθέσιμο προϋπολογισμό» δήλωσε ο Touhami στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό που θέλουμε με τα αρώματα είναι να βοηθήσουμε να «ξυπνήσουν» όλες οι αισθήσεις των επισκεπτών, ενώ βλέπουν όλα τα έργα τέχνης στο μουσείο», ανέφερε από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Λούβρο.

Προς το παρόν, εξαίρεση από τις εμπνεύσεις για τα αρώματα θα αποτελεί η Μόνα Λίζα, προκειμένου το μυστήριο με τον πίνακα του Λεονάντο ντα Βίντσι να συνεχιστεί.