Θα υποκύψει τελικά η HBO στους χάκερς;

Θα υποκύψει τελικά η HBO στους χάκερς;

Οι χάκερς του Game of Thrones πάντως δείχνουν να μην το βάζουν κάτω.

Οι χάκερς του Game of Thrones δεν το βάζουν κάτω. Ένα e-mail που φαίνεται να διέρρευσε, στάλθηκε στο Forbes και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τους χάκερς, το οποίο φέρεται να έχει αποστολέα ανώτερο υπάλληλο της HBO, που προσφέρει 250.000 δολάρια ως “επιβράβευση για το bug” που φανέρωσε την αδυναμία στο σύστημα της εταιρείας.

Η HBO δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει το αν πρόκειται για πραγματικό e-mail, αν και έχει προηγουμένως είχε παραδεχθεί την παραβίαση δεδομένων της, από χάκερ ή ομάδα χάκερς με τα ονόματα “Little Finger ” και “Mr Smith”, που διέρρευσαν επεισόδια του Game of Thrones, καθώς και προσωπικές πληροφορίες για τους ηθοποιούς της σειράς.

To e-mail με την υποτιθέμενη προσφορά της HBO, με ημερομηνία 27 Ιουλίου, στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Little Finger. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο εκπρόσωπος της HBO δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε κατορθώσει να αποκτήσει το ποσό σε Bitcoins που είχαν ζητήσει οι χάκερ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 6 εκατ. δολάρια στο εν λόγω κρυπτονόμισμα, ήτοι ο μισθός έξι μηνών του χάκερ. Εάν δεν καταβληθεί, οι χάκερ απείλησαν να διαρρεύσουν 1,5 terabytes δεδομένων της HBO.

“Έχετε το πλεονέκτημα να μας εκπλήξετε”, γράφει το e-mail. “Στο πνεύμα της επαγγελματικής συνεργασίας, σας ζητάμε να παρατείνετε την προθεσμία σας για μια εβδομάδα. Ως δείγμα καλής πίστης από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε για την καταβολή 250.000 δολαρίων το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή μόλις δημιουργήσουμε τον απαραίτητο λογαριασμό και αποκτήσουμε τα bitcoins, ή μπορούμε να βάλουμε τα χρήματα μόλις μας δώσετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας”.

Σε προηγούμενο mail, ο Little Finger έγραφε: “Αν η ιστορία επαναληφθεί, η HBO δεν μπορεί να είναι ΠΟΤΕ η ίδια ξανά. Ο χειμώνας είναι στ’ αλήθεια εδώ”.

Η αρχική διαρροή, που περιείχε το σενάριο και σημειώσεις από επεισόδια του Game of Thrones, προήλθε από τον Mr Smith, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα της HBO. “Εδώ και εβδομάδες διαπραγματευόμαστε με αξιωματούχους της HBO, αλλά δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους και θέλουν να παίξουν μαζί μας”, γράφει ο Mr Smith στις 3 Αυγούστου, καταλήγοντας: “H HBO πέφτει”.

Παρά τις υπερβολές, οι απειλές εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την HBO. Ωστόσο τα διαρρεύσαντα επεισόδια δεν έχουν προκαλέσει βουτιά στον αριθμό των ανθρώπων που παρακολουθούν τα επεισόδια κάθε Κυριακή. 10,2 εκατ.τηλεθεατές είδαν ζωντανά το τελευταίο επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι χάκερ χτυπούν το Game of Thrones;