Θα συνεχιστεί το «ράλι» στο Bitcoin; – Τι υποστηρίζουν οι αναλυτές

Θα συνεχιστεί το «ράλι» στο Bitcoin; – Τι υποστηρίζουν οι αναλυτές
epa09018336 A bitcoin reflects in front of a monitor showing a stock barometer in Duesseldorf, Germany, 17 February 2021. For the first time, the cryptocurrency Bitcoin has exceeded the mark of 50,000 dollars. Most recently, it became known that Elon Musk, CEO of the US electric car manufacturer Tesla, is said to have invested 1.5 billion dollars in Bitcoin. In recent weeks, he had boosted Bitcoin as well as other Internet currencies with positive news via the short message service Twitter. Credit card provider MasterCard also announced that it would open its payment network to cryptocurrencies. Visa plans to help banks introduce trading with Bitcoin and other cryptocurrencies by launching software with API access. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τo ράλι που παρατηρείται σε πολλά altcoins δείχνει ότι οι traders γίνονται όλο και πιο bullish. Ωστόσο, η διατήρηση αυτής της δυναμικής θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τιμή του Bitcoin (BTC).

Τα δεδομένα από τις Cointelegraph Markets Pro και TradingView δείχνουν ότι, αφού άγγιξε το επίπεδο των 48.000 δολαρίων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες συναλλαγών στις 16 Αυγούστου, υποχώρησε κάτω από τα 45.800 δολάρια, με τους «ταύρους» να προσπαθούν να σταματήσουν την πτώση. 

Τι λένε οι αναλυτές 

Η άνοδος του Bitcoin από 29.500 δολάρια στις 20 Ιουλίου σε 48.000 δολάρια στις 14 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα η διακύμανση της τιμής να κυμαίνεται μεταξύ 44.000 και 48.000 δολαρίων, όπως φαίνεται στο παρακάτω tweet από την ψευδώνυμο αναλυτή του Twitter Nunya Bizniz.

Το σημείο ισορροπίας που εντοπίστηκε στο παραπάνω tweet βρίσκεται κοντά στα $ 46,123 και ο αναλυτής θα μπορούσε να αφήσει να εννοηθεί ότι μετά το τεστ υποστήριξης του BTC, ο όγκος αγορών θα μπορούσε να αυξηθεί επειδή οι βραχυπρόθεσμοι traders θα θεωρούσαν την τρέχουσα ανάκαμψη ως τίποτα περισσότερο από μια επανάληψη υποστήριξης/αντίστασης.

Σε κάθε περίπτωση, με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, μπορεί να είναι θέμα χρόνου η επόμενη ώθηση να αναδιαμορφώσει με θετικό τρόπο την αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Ωστόσο, οι πωλητές, με την προοπτική να πάρουν ρεβάνς, παραμένουν με καθηλωμένο το βλέμμα στα 48.000 δολάρια, ενώ πολύ σημαντική κρίνεται η αντίσταση των 46.000 δολαρίων. Σύμφωνα με αναλυτή της Rekt Capital, σημαντική είναι η ανοδική τριγωνική δομή για το BTC/USD, με την Κυριακή 16 Αυγούστου να δοκιμάζει το ανώτατο όριο, αλλά όχι ένα «ξεμπλοκάρισμα».

Η εξόρυξη επιστρέφει…

Η «δύναμη εξόρυξης» επιστρέφει στο Bitcoin μετά την αναγκαστική έξοδο των miners από την Κίνα. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο ποσοστό κατακερματισμού των miners και, μαζί με αυτό, περισσότερος ανταγωνισμός για τη δημιουργία bloc. Αυτό αυξάνει επίσης την ασφάλεια του δικτύου και υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση των miners στο Bitcoin.

Το δολάριο γιορτάζει τα 50 του χρόνια με κλάματα…

Ούριος άνεμος φαίνεται ότι αυξήσει τη δύναμη του Bitcoin λόγω των μάκρο. Μετά από ένα σκληρό τέλος της εβδομάδας για το δολάριο, η Δευτέρα 16/8 επεφύλασσε μέχρι στιγμής μόνο μια μικρή αντιστροφή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο συμπλήρωσε 50 χρόνια από τότε που οι ΗΠΑ «τελείωσαν» το Bretton Woods. Η αδυναμία του δολαρίου, αν και δεν αποτελεί εγγύηση για εύκολες αποδόσεις για το BTC, παραμένει ένας χρήσιμος δείκτης των δυνατοτήτων της αγοράς κρυπτογράφησης.

Κατά τη στιγμή της γραφής, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) ήταν στα 92,6, από 93 πάνω από την προηγούμενη εβδομάδα.