The Nightingale: Αυτή είναι η ταινία που ανάγκασε τους θεατές να φύγουν τρέχοντας από τις σκοτεινές αίθουσες

The Nightingale: Αυτή είναι η ταινία που ανάγκασε τους θεατές να φύγουν τρέχοντας από τις σκοτεινές αίθουσες
Γιατί το «The Nightingale» θεωρείται μέχρι στιγμής η πιο σοκαριστική, αληθινά τρομακτική ταινία του έτους; Εξαιτίας αυτού που συμβαίνει από την Κυριακή στο πλαίσιο προβολών του Sydney Film Festival.

Η ταινία εστιάζει με άκρως ρεαλιστικούς όρους στην σφαγή που έλαβε χώρα στην Τασμανία το 1825, όταν ξεκληρίστηκαν μαζικά οι Αυτόχθονες Αυστραλοί. Πρακτικά πρόκειται για την αφήγηση της ιστορίας της Claire, μιας 21χρονης Ιρλανδής που παγιδεύτηκε από τον βάρβαρο υπολοχαγό Χόκινγκ. Το σοκ των θεατών ξεκινά από το πρώτο μισάωρο κιόλας της ταινίας, όταν η βασική πρωταγωνίστρια ξυλοκοπείται και βιάζεται, με την κάμερα να ζουμάρει στο πρόσωπο της, σε κάθε μορφασμό πόνου, αγωνίας και απόγνωσης, δημιουργώντας μαζικό αίσθημα δυσφορίας, ανάλογο με αυτό που είχε προκαλέσει η θρυλική ταινία με τη Μόνικα Μπελούτσι «Μη αναστρέψιμος».

Από τις πλέον σοκαριστικές σκηνές που έχει αναγκάσει τον κόσμο να εγκαταλείψει εξοργισμένος τη σκοτεινή αίθουσα είναι αυτή κατά την οποία η πρωταγωνίστρια, κατά τη διάρκεια ακόμη ενός βιασμού, βλέπει τον σύζυγό της και το μωρό της να δολοφονούνται στο ίδιο δωμάτιο.

Από την πλευρά της η σκηνοθέτις Jennifer Kent υπερασπίστηκε την ταινία της, κάνοντας λόγο για μια ειλικρινή και αναγκαία απεικόνιση μιας βίαιης ιστορικής στιγμής, εξηγώντας ότι κατανοεί ότι πρόκειται για δυσάρεστες σκηνές, οι οποίες, ωστόσο, στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και όχι την πρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα στο peoplegreece.

Πηγή: PEOPLEGREECE