Θεαματική αύξηση κερδών για την Volkswagen στο γ΄ τρίμηνο

Θεαματική αύξηση κερδών για την Volkswagen στο γ΄ τρίμηνο

Ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στην Ευρώπη πλησιάζει το στόχο της πώλησης 10 εκατ. οχημάτων σε μια χρονιά.

Η Volkswagen AG ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη και σταθερή ανάπτυξη πωλήσεων στους τρεις μήνες μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι ο μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτου της Ευρώπης είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων του για πωλήσεις 10 εκατ. οχημάτων φέτος, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα μετά από φόρους κέρδη της διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 2,97 δισ. ευρώ, μια αύξηση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους αυξήθηκαν 58% στα 2,93 δισ. ευρώ αυτό το τρίμηνο και τα έσοδα ενισχύθηκαν 4,1% στα 48,9 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα τόσο για τα έσοδα όσο και για τα κέρδη, ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει στο εννεάμηνο 7,65 εκατ. οχήματα, υψηλότερα κατά 5,6% σε σχέση με το περασμένο έτος, και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του στόχου.

«Βρισκόμαστε σε θέση να πετύχουμε τον στόχο των πωλήσεων 10 εκατ. αυτοκινήτων φέτος», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις προοπτικές της για τη χρήση και δήλωσε πως περιμένει μια «ήπια αύξηση» στις πωλήσεις οχημάτων. Το περιθώριο των προ φόρων κερδών αυξήθηκε στο 6,4% στο εννεάμηνο από το 5,9% στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.