«Θεοί, μύθοι και ήρωες» για τον ελληνικό τουρισμό

Μία νέα καμπάνια θέλει να προωθήσει η ελληνική αγορά, προσελκύοντας όλο και περισσότερους τουρίστες για το έτος 2015 

Βασιζόμενη στους θεούς, τους μύθους και τους ήρωες της μυθολογίας που όλοι μας έχουμε γνωρίσει στα παιδικά μας χρόνια, η  Ελλάδα δημιουργεί μια νέα καμπάνια, παραγωγής του ΕΟΤ, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών για το 2015. Σκοπός της καμπάνιας είναι να ξεναγήσει τους επισκέπτες και να τους εξηγήσει τη μοναδικότητα αυτής της χώρας.

Αφηγητής του 12λεπτου βίντεο ο Don Morgan Nielsen, ο οποίος λέει στην αρχή:

«Αν και πριν την επισκεφθώ διάβασα τα πάντα για τον πολιτισμό της, δεν ήμουν προετοιμασμένος για το φως. Πόσο διαφορετικό και πόσο πιο καθαρό από κάθε άλλη χώρα… Το φως της Ελλάδας μου άνοιξε τα μάτια. Στην Ελλάδα το φως παίρνει άλλη διάσταση. Ελλάδα: Ένα μέρος τόσο διαφορετικό, τόσο μοναδικό, τόσο ξεχωριστό».

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε χθες στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τον ελληνικό τουρισμό τη σεζόν του 2015 στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Τόνισε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία, καθώς τονώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύπτοντας ξανά την Αθήνα

Σε ό,τι αφορά το θεματικό επικοινωνιακό εύρημα «Θεοί, μύθοι και ήρωες» που ενσωματώνεται στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και παρουσιάστηκε από το υπουργείο στην WTM, θα διαχυθεί κυρίως μέσα από το Διαδίκτυο, την επίσημη ιστοσελίδα visitgreece και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο ελληνικό περίπτερο της WTM παρουσιάστηκε από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος το θρησκευτικό έντυπο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα».

Εξάλλου, στο περιθώριο της WTM η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Μουσείου του Λούβρου Κριστίν Κουνί, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγκος και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της μεγάλης έκθεσης που οργανώνει το Μουσείο του Παρισιού από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τον Φεβρουάριο με τίτλο «Ρόδος: Ενα ελληνικό νησί στις πύλες της.