Θέλεις να ψηφίσεις στις γερμανικές εκλογές; Προλαβαίνεις, βιάσου!

Θέλεις να ψηφίσεις στις γερμανικές εκλογές; Προλαβαίνεις, βιάσου!

Γιατί και η εκλογική εξέγερση... θέλει τον Γερμανό της!

Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι οι εκλογές στην Αμερική θα μας επηρεάσουν. Στην πορεία μάθαμε ότι και οι εκλογές στη Γερμανία θα μας επηρεάσουν. Και παρόλο που αυτές θα μας επηρέαζαν, εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να τις επηρεάσουμε με τη σειρά μας. Πριν από ένα χρόνο και κάτι, ήταν η δική μας ψήφος που είχε κάνει άνω κάτω την Ευρώπη, η οποία ανησυχούσε, παρότρυνε, αλλά ψήφο να επηρεάσει δεν είχε. Είναι και αυτό ένα από τα «δεινά» της παγκοσμιοποίησης…

Μπορεί να ακούγετε σαν λύση telemarketing -ή καλύτερα televoting– το «πρόβλημα» πάντως λύθηκε και πλέον ο καθένας μπορεί να ψηφίσει σε μία εκλογική αναμέτρηση που τον ενδιαφέρει. Πως; Μέσω της σελίδας Electoral Rebellion όπου -στην προκειμένη περίπτωση- «ζευγαρώνεις» με ένα Γερμανό πολίτη που σου παραχωρεί «δικαίωμα ψήφου» στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη σελίδα στο Facebook πριν την Κυριακή, την ημέρα που θα πάνε στα φυσικά εκλογικά τμήματα οι Γερμανοί.

Διαβάστε ακόμη: Ο «προβληματικός» Πέερ

Το σκεπτικό των ανθρώπων που έφτιαξαν αυτήν την πρωτότυπη διαδικασία ψηφοφορίας είναι να ενημερώσουν τους πολίτες του κράτους που βρίσκεται σε εκλογική διαδικασία τι θα ήθελαν οι πολίτες του υπόλοιπου κόσμου να επιλέξουν στη θέση τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια ψηφοφορία, καθώς οι δημιουργοί του Electoral Rebellion είχαν πραγματοποιήσει την ίδια διαδικασία στις εκλογές του Ισραήλ, ζητώντας από τους πολίτες του να παραχωρήσουν την ψήφο τους σε Παλαιστίνιους, του λαού δηλαδή που θα επηρεαζόταν περισσότερο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρώτη φορά πάντως που ακολουθήθηκε αυτή η τακτική σε κοινωνικό δίκτυο ήταν το 2010 στις εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι τώρα στη σελίδα του electoral rebellion στο Facebook έχουν εγγραφεί περίπου 1500 άτομα και ψήφο «αιτούνται» κυρίως κάτοικοι της Νοτίου Ευρώπης. Όπως ο Ρικάρντο από την Ιταλία που «ψήφισε» το απόγευμα της Παρασκευής. Στην ανάρτηση του αναφέρει: «Γεια σας. Είμαι ο Ricardo και είμαι από την Ιταλία. Θα ήθελα να συμμετάσχω στην πρωτοβουλία αυτή επειδή η Γερμανία αποφασίζει συχνά την οικονομική μας πολιτική, και ως εκ τούτου και για τον τρόπο ζωής μας. Θέλω επίσης να είμαι σε θέση να αποφασίσω και εγώ κάτι στη γερμανική πολιτική. Ως Ευρωπαίος πολίτης δεν θέλω μόνο καθήκοντα, αλλά και δικαιώματα. Θα ήθελα να δώσω την ψήφο μου στο Κόμμα των Πειρατών». Καλό βόλι (στην κυριολεξία)!

Εάν και εσείς θέλετε να ψηφίσετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την διαδικασία στη σελίδα του Electoral Rebellion.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη: Ψήφισε ήδη ένας στους τέσσερις Γερμανούς ψηφοφόρους