Θεοδωράκης: Με αυτούς τους όρους θα συνεργαστεί το Ποτάμι

Θεοδωράκης: Με αυτούς τους όρους θα συνεργαστεί το Ποτάμι
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Σ ΠΟΤΑΜΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προτάσεις και θέσεις ζητεί ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζει τους όρους βάσει των οποίων το κόμμα του θα συμμετάσχει σε πολιτική συνεργασία. Όπως επισημαίνει, αυτό που προέχει είναι η σύγκλιση πάνω στα πραγματικά προβλήματα

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

«Μερικοί αντιλαμβάνονται τις συνεργασίες ως τακτικό, διαδικαστικό θέμα και το λένε και δημοσίως: “Να ενωθούμε για να μην χάσουμε”. Οι πολίτες όμως δεν ενδιαφέρονται για τους κομματικούς στρατούς και τις μάχες εξουσίας. Τους ενδιαφέρουν οι μάχες των ιδεών, των μεταρρυθμιστικών ιδεών που θα αλλάξουν επιτέλους τη ζωή μας. Και γι’ αυτή τη μάχη δε βλέπουμε πολλούς πρόθυμους.

Ακούμε αόριστες γενικόλογες και λαϊκίστικες κορώνες με άρωμα 80ς αλλά δεν ακούμε προτάσεις ρήξης και σύγκρουσης με τα λάθη του παρελθόντος και τις άγονες πολιτικές του σήμερα. Αν δεν ενοχλείς τους μικρούς και μεγάλους βολεμένους, είσαι συντηρητικός δεν είσαι προοδευτικός. Όποιοι λοιπόν θέλουν την συνεργασία μας ας ξεκινήσουν από αυτό: Να μας πουν σε ποιες από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Ποτάμι – στο Δημόσιο, την Παιδεία, την Οικονομία, την Δικαιοσύνη – συμφωνούν.

Τα άλλα (θα) είναι εύκολα».