Θεοδωράκης: Το Ποτάμι αποκλείεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι αποκλείεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θοδωράκης (Α) και Σπυρος Δανέλλης (Δ) συνομιλούν στο Αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι σε εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εξηγήσεις για τις επίμαχες δηλώσεις του έδωσε στην Κ.Ο. του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης.

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού που τελείωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή για τις δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ.

Ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κι απαντούσε σε θεωρητική υπόθεση γι’ αυτό και δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να δώσει το Ποτάμι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού .

Σχετικά με το εάν ο κ. Δανέλλης θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για αύριο κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε στη συνεδρίαση της Κ.Ο ότι είναι υπέρ του διαλόγου και εφ’ όσον προσκληθεί κι από τη ΝΔ θα ανταποκριθεί.

Όπως έγινε γνωστό, για την ηγεσία του Ποταμιού οι επίμαχες δηλώσεις του και η συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωριστά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ