Θεοδωρικάκος: Είναι λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα- Απομακρύνεται η άρση του lockdown

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Πρέπει να δούμε τους αριθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όλο και πιο απίθανο είναι το σενάριο το δεύτερο καθολικό lockdown, που επιβλήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, να ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκαν και οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη λογική να μιλάμε για Χριστούγεννα.

«Είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Πρέπει να δούμε τους αριθμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Καλύτερα να μετράμε αντίστροφα για το εμβόλιο»

Αναλυτικότερα, ο υπουργός είπε: «Πιστεύω είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται ανθρώπινες ζωές. Και το Πάσχα, χάρη στην πειθαρχία των Ελλήνων και τα μέτρα που έλαβε το κράτος, δεν είχαμε απώλειες. Η πρόκληση σήμερα για όλους είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο που υπάρχει, πάντοτε με τη συνδρομή των ειδικών γιατρών, των λοιμωξιολόγων και θα έλεγα, αν θέλει κανείς να μετράει και αντίστροφα κάτι, να μετράει μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες. Επαναλαμβάνω, το πότε θα ανοίξει και τι έχει να κάνει με τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εισηγήσεις των ειδικών».

O ίδιος πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να βγούμε από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι, για όσο διαρκεί η καραντίνα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη. Επίσης, δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι, για όσους χρωστούν στους Δήμους, έρχεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η χθεσινή συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην κα Σακελλαροπούλου ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει για χαλάρωση των μέτρων μόνο όταν το σύστημα Υγείας σταματήσει να δέχεται τόση πίεση.