Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: O κρίσιμος ρόλος της Microsoft μέσα στην πανδημία

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος: O κρίσιμος ρόλος της Microsoft μέσα στην πανδημία
Ο CEO της Microsoft μίλησε στη Brand Manager του Fortune Greece Αναστασία Παρετζόγλου στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum: Η επένδυση στην Ελλάδα, η ηγεσία στη ψηφιακή εποχή, ο ρόλος της εκπαίδευσης και το στοίχημα του Brain Gain.

Η συζήτηση του CEO της  Microsoft, Θεοδόση Μιχαλόπουλου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune στην Ελλάδα, ήταν εξαιρετικά επίκαιρη.

Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος ανέλαβε τα ηνία της Microsoft  σε μια κομβική κυριολεκτικά στιγμή. Αφενός ενέσκηψε η πανδημία και, αφετέρου, συνέπεσε με τη μεγαλύτερη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα, στα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα μας, το data center που αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στην ΝΑ Ευρώπη.

Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος μίλησε με περηφάνια για τη σημασία του data center, που θα προσφέρει τεχνογνωσία στη χώρα και θα φέρει ένα κύµα εκσυγχρονισµού των επιχειρήσεων. «Η επένδυση αυτή «μεγάλωσε» τη Microsoft στην Ελλάδα και την Ελλάδα στη Microsoft» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε γιατί οι εταιρείες πλέον εστιάζουν περισσότερο στη θετική επίδραση στην κοινωνία και όχι μόνο στα κέρδη για τους μετόχους.  Ανέφερε μάλιστα με παραδείγματα, τον κρίσιμο ρόλο της Microsoft ως εταιρείας τεχνολογίας μέσα στην πανδημία και περιέγραψε τις αλλαγές που συντελούνται  στην εργασία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, με … όχημα το cloud.

Έδωσε ακόμη το στίγμα της ηγεσίας στην ψηφιακή εποχή και ανέλυσε τους λόγους που η επιτυχία των επιχειρήσεων, κρίνονται σήμερα πρωτίστως από το κοινωνικό τους αποτύπωμα. Αναφερόμενος στη γενιά των millennials, που πλέον αποτελούν αριθμητικά – όλο και περισσότερο – τον κορμό των εργαζομένων σήμερα, έριξε φως στον τρόπο που η γενιά αυτή επιδιώκει την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, την ισότητα, τη συμπερίληψη, τη δημοκρατία και κατέθεσε με επιχειρήματα τον «οδηγό πλεύσης» προκειμένου η Ελλάδα να μη χάσει άλλο ταλέντο και, παράλληλα, να επιτύχει το πολυπόθητο brain gain.

Δείτε το fire chat: