Θεοδόσης Μιχαλόπουλος στο Fortune Greece: Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη Microsoft και το οικοσύστημα τεχνολογίας στην Ελλάδα

Θεοδόσης Μιχαλόπουλος στο Fortune Greece: Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη Microsoft και το οικοσύστημα τεχνολογίας στην Ελλάδα
Bίντεο: Ψηφιακά αισιόδοξος για τις λύσεις που μπορεί να δώσει η τεχνολογία στις προκλήσεις του σήμερα δηλώνει ο General Manager της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα. Τι αναφέρει στη στήλη Business Monitor για τις επενδύσεις του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας, τον ρόλο της εκπαίδευσης για να μειωθεί το έλλειμμα τεχνολογικού ταλέντου και την ανάγκη όλο και περισσότεροι νέοι και νέες να μπουν στον χώρο της τεχνολογίας.

Το ψηφιακό μέλλον της χώρας τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων του Microsoft Envision Greece, με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων, industry experts και στελεχών της Microsoft, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία κατέγραψε τον σφυγμό της ψηφιακής Ελλάδας μέσα από τρεις θεματικές συζητήσεις και ανέδειξε τις σημαντικότερες προκλήσεις και τις αναδυόμενες ευκαιρίες για επιχειρήσεις και οργανισμούς που μετασχηματίζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού μέλλοντος.

Στο πλαίσιο του Microsoft Envision Greece, ο Editor in Chief του Fortune Greece Τάσος Ζάχος συνάντησε τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο, General Manager της εταιρείας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα για μια ανοιχτή συζήτηση, που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο της Ατράκτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Microsoft, στις επενδύσεις του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας, στο πώς η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας και στις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργεί το ψηφιακό μέλλον. Περιγράφει τον ρόλο της Microsoft ως μια πλατφόρμα ενδυνάμωσης και μετασχηματισμού τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της πρωτοβουλίας «Grfor Growth», ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των ψηφιακών δεξιοτήτων και της εκπαίδευσης, που μπορούν να μειώσουν το έλλειμμα τεχνολογικού ταλέντου που καταγράφεται.

Δείτε τη συζήτηση στο πλαίσιο της στήλης Business Monitor του Fortune Greece:

*To Microsoft Envision Greece διατίθεται on demand εδώ.