Θες να κάνεις πιο ανταγωνιστική την εταιρεία σου; Στο VentureGarden ξέρουν τον τρόπο

Θες να κάνεις πιο ανταγωνιστική την εταιρεία σου; Στο VentureGarden ξέρουν τον τρόπο

Ο 6ος κύκλος του VentureGarden σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να καλλιεργήσει νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά.

Το VentureGarden είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό δίκτυο και να λάβουν πρακτική εκπαίδευση. Βασικός στόχος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το επιχειρηματικό ταξίδι, έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να γίνουν ηγέτες.

Το VentureGarden είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το ALBA GraduateBusiness School at the American College of Greece στην Αθήνα και το Anatolia School of Business of the AmericanCollege of Thessaloniki στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του The Hellenic Initiative.

Αν, λοιπόν, η καρδιά σου χτυπά επιχειρηματικά, θέλεις να προετοιμαστείς για τα επόμενά σου βήματα και θέλεις μειώσεις το ρίσκο της επιχείρησής σου και να την κάνεις πιο ανταγωνιστική – το VentureGarden θα σε βοηθήσει να να κάνεις την επιχείρησή σου μέρος ενός κορυφαίου, αναπτυσσόμενου δικτύου.

“Το πρόγραμμά μας επικεντρώνεται στον άνθρωπο, όχι στην ιδέα.”

Αναλυτικότερα, το VentureGearden είναι σχεδιασμένο για να γίνει ο προσωπικός σου οδηγός στην επιχειρηματικότητα. Παρέχει την εκπαίδευση και υποστήριξη που βοηθούν στην ανάπτυξη της γνώσης, των δεξιοτήτων και της δικτύωσης για να χτίσεις την επιχείρησή σου. Αν ακολουθήσεις τον οδικό χάρτη του VentureGarden, θα έχεις μια προσεκτική και ρεαλιστική προσέγγιση για το πως να αναπτύξεις την επιχείρησή σου και να μειώσεις το ρίσκο της. Θα κάνεις σταθερά βήματα με στόχο το λανσάρισμα της επιχείρησής ή την εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας εταιρείας σου. Θα μάθεις πώς θα βελτιώνεις συνεχώς το Business Model Canvas σου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από ένα εντατικό πρόγραμμα 10 μαθημάτων διάρκειας 1,5 μήνα το οποίο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη στο Anatolia School of Business και στην Αθήνα στο ALBA Graduate Business School. Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και επιτρέπεται μόνο 1 απουσία.

Μετά την ολοκλήρωση της εντατικής περιόδου μαθημάτων, έρχεται η ώρα για την εφαρμογή όσων διδάχτηκαν. Για να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση του VentureGarden, προετοιμασία για Ανάπτυξη (6 μήνες), οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν τους στόχους που έχουν προετοιμάσει κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης. Θα αξιολογηθούν με βάση την αφοσίωση στο πλάνο τους, καθώς και την πληρότητα του.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο, επικεντρώνεται στο τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες θα επεκτείνουν την εταιρεία τους. . Το VentureGarden θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν για την θερμοκοιτίδα (incubator), τον επιταχυντή (accelerator), τον διαγωνισμό ή τον επενδυτή της δικιάς τους επιλογής. Θα μπορέσουν επίσης να επιλέξουν έναν μέντορα με τον οποίο θα συνεργαστούν στενά για επιπλέον 6 μήνες.

Τέλος, στο πρόγραμμα είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα και είναι αφοσιωμένοι στην ιδέα τους. Μπορείς να πάρεις μέρος ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή και το υπόβαθρό σου.

Η διαδικασία αιτήσεων για τον 6ο κύκλο του VentureGarden σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησε και μπορείς να υποβάλλεις την Δήλωση Συμμετοχής μέχρι τις 26/9/2016 στις 17:00 εδώ.