Θες προαγωγή; Χαμογέλα και μην αργείς στη δουλειά

Θες προαγωγή; Χαμογέλα και μην αργείς στη δουλειά

Τι πραγματικά ενοχλεί τους μάνατζερ και πρέπει να το αποφύγετε αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε την καριέρα σας.

Το site ευρέσεως εργασίας CareerBuilder και η εταιρεία Harris Poll ρώτησαν 2.175 προϊστάμενους για το τι θεωρούν «κακή συμπεριφορά» από τους συνεργάτες τους και για ποιους λόγους δεν θα τους πρότειναν για προαγωγή ούτε θα τους ανέθεταν σημαντικές εργασίες. Το 62% απάντησε πως η απαισιοδοξία, η αρνητική διάθεση και η ασυνέπεια είναι στην κορυφή των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Ψηλά, επίσης, τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρείες, είναι το piercing και τα τατουάζ. Επίσης κακή εντύπωση κάνουν η υβριστική συμπεριφορά (την ανέφερε το 51% των ερωτηθέντων), το να αποχωρεί κανείς συστηματικά νωρίς (49%), κατάχρηση αναρρωτικών αδειών (49%), κουτσομπολιό στο γραφείο (44%) και χάζεμα στα social media εν ώρα εργασίας (39%).

Το 27% δήλωσε πως δεν θα δυσκολευόταν να δώσει προαγωγή σε κάποιον που ντύνεται πολύ casual, το 44% πιστεύει το ίδιο για το προκλητικό ντύσιμο (γόβες στιλέτο, αποκαλυπτικά ρούχα κ.ά.), ενώ το 43% απεχθάνεται τα ασιδέρωτα πουκάμισα.

Ούτε το χτένισμα και το κούρεμα είναι εκτός κριτικής. Ένας στους τέσσερις μάνατζερ που έχουν αρμοδιότητα προσλήψεων δηλώνει πως δεν θα έδινε προαγωγή σε κάποιον με «αντιεπαγγελματικό ή υπερβολικά ξεχωριστό» μαλλί.

Αν εξαιρέσουμε τα σκουλαρίκια που είναι ΟΚ, όλες οι άλλες μορφές piercing είναι «κόκκινο πανί» για το 32% των μάνατζερ, όπως και τα τατουάζ για το 30% αυτών.

Το 24% δεν βλέπει με καλό μάτι τα γένια ή το μουστάκι. Το 15% σχηματίζει κακή άποψη για τις γυναίκες που βάζουν πολύ μέικ-απ. Και το 21% δεν θέλει να βλέπει μπροστά του όποιον φοράει υπερβολική ποσότητα αρώματος.

Όλα τα παραπάνω, καλώς ή κακώς, εκπέμπουν την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά του. Όσο καλή και αν είναι η απόδοσή σας, όσο λαμπρά τα αποτελέσματά σας, πάντα η εμφάνισή σας θα σας κόβει πόντους. Ομοίως, η καλή και προσεγμένη εμφάνιση πάντα θα σας δίνει πλεονέκτημα.