Θεσμός Bravo: Ανοίγει ο διάλογος για την ευαισθητοποίηση και ωρίμανση της Ελληνικής αγοράς

Θεσμός Bravo: Ανοίγει ο διάλογος για την ευαισθητοποίηση και ωρίμανση της Ελληνικής αγοράς

Διάλογος για την ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και στη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Ο Θεσμός  Bravo αναπτύσσει για 6η συνεχή χρονιά έναν ευρύ πολυσυμμετοχικό διάλογο που συμβάλλει στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ωρίμανση της Ελληνικής αγοράς για τα θέματα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας ως βασικών πυλώνων για τη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας – Κοινωνίας.

Στο Θεσμό διαλόγου Bravo, που διοργανώνεται από το QualityΝet Foundation, συμμετέχουν 180 κοινωνικοί εταίροι καθώς και  265 πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας, από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης & της Κοινωνίας Πολιτών, με στόχο την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Στο διάλογο έγκριτοι εκπρόσωποι Θεσμικών, Επιχειρηματικών, Ακαδημαϊκών Φορέων μαζί με εκπροσώπους της αγοράς, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, ενημερώνονται, συζητούν, συνδιαλέγονται, αναδεικνύουν και τέλος επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Βιωσιμότητας, ενώ ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει και το ευρύ κοινό, το οποίο θα συνεισφέρει στην ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών μέσω της ψηφιακής συμμετοχής του.

Η αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation κα. Χρυσούλα Εξάρχου σε μήνυμά της με την ευκαιρία της έναρξης της διαδικασίας, σημειώνει: «Ο διάλογος, η συμμετοχή και η συνεργασία όλων είναι μονόδρομος για την προώθηση της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στη σημερινή συγκυρία, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, καλά παραδείγματα και πρακτικές που θα φωτίσουν τα οφέλη από την ενσωμάτωση της Βιωσιμότητας στη στρατηγική ανάπτυξης των επιχειρήσεων και οργανισμών και θα δώσουν ώθηση στη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας και κοινωνίας.»

Σχετικά με το Θεσμό Bravo Sustainability Dialogue

Το Bravo Sustainability Dialogue, που φέτος κλείνει 6 χρόνια προσφοράς, αποτελεί έναν θεσμό διαλόγου και διαβούλευσης πάνω στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με βάση πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσονται από Θεσμικούς Φορείς, Επιχειρήσεις, Δήμους/Περιφέρειες και την Κοινωνία Πολιτών/ΜΚΟ σε εθνικό επίπεδο. Είναι ο πλέον ευρύς, ανοικτός και  ολοκληρωμένος διάλογος που διεξάγεται στην Ελλάδα, στον οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι Επιχειρηματικοί, Κοινωνικοί Εταίροι και Θεσμικοί Φορείς.

Συγκεκριμένα από το 2010 και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 750 συμμέτοχοι, όπως Κοινωνικοί Εταίροι/Ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εμπειρογνώμονες έχουν συμμετάσχει στο διάλογο και στην ευρύτερη διαβούλευση που αναπτύσσεται.

Ειδικότερα, ο  θεσμός Bravo Sustainability Dialogue, ο οποίος εντάσσεται πλέον στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 στοχεύει:

  • Στην αφύπνιση και ενεργοποίηση του ευρύτερου συνόλου της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας.
  • Στην ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών, οι οποίες υλοποιούνται από Οργανισμούς της χώρας μας, συνδέονται με ευρύτερους Εθνικούς στόχους και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Υπευθυνότητα έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Στην προώθηση των πρακτικών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, να αναπαραχθούν και να χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερες εφαρμογές.
  • Στη συνεργασία μεταξύ του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα για την ανάπτυξη δράσεων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.
  • Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαβούλευσης με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Υπευθυνότητα.
  • Στην προβολή των Πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλοντας στην αλλαγή της εικόνας και αντίληψης της χώρας μας μέσω των δράσεων που αναπτύσσονται από όλους τους παραγωγικούς Φορείς.

Περισσότερα για τις υπηρεσίες του QualityNet Foundation θα βρείτε εδώ.