Θετικά έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του ’16 για την Interlife

Θετικά έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του ’16 για την Interlife

Αύξηση του δυναμικού, αύξηση των κερδών και αύξηση στην παραγωγή δεδουλευμένων ασφαλίστρων της εταιρείας.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, η ασφαλιστική Interlife, προχωρώντας μάλιστα και στην αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της κατά 4,38%, από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, καταγράφηκε αύξηση κατά 2,36% στην παραγωγή δεδουλευμένων ασφαλίστρων της εταιρείας, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα παρουσιάστηκαν ενισχυμένα σε ποσοστό 1,47%, συμπεριλαμβανομένης της απορρόφησης της αύξησης του φόρου ασφαλίστρων από την ίδια την επιχείρηση.

Ανοδικά κινήθηκαν στο συγκεκριμένο διάστημα και τα κέρδη προ φόρων, που ανήλθαν σε 3,28 εκατ. ευρώ, έναντι των 1,27 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Άνοδος σημειώθηκε επίσης και στα υπόλοιπα μεγέθη της εταιρείας, με το σύνολο του ενεργητικού να αυξάνεται κατά 5,92% και το σύνολο των επενδύσεων και διαθεσίμων κατά 6,45% (139,65 εκατ. ευρώ). Ενίσχυση κατά 3,3% παρουσίασαν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας (49,43 εκατ. ευρώ) μετά την αφαίρεση της διανομής μερίσματος στους μετόχους, ποσού 0,03ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Οι καθαρές αποζημιώσεις (συμπεριλαμβανομένης της μεταβολής ασφαλιστικών προβλέψεων) μειώθηκαν κατά 16,98%, ενώ, παρά την αύξηση του προσωπικού, τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα υποχώρησαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατά 3,67%.